Ruskie pampuchy z dynią

Ruskie pampuchy z dynią

Ruskie pampuchy z dynią

Przepis na : obiad

Pampuchy, parowce, kluski na parze to ciasto drożdżowe krótko gotowane na parze. Ciasto jest mięciutkie, delikatne, z mało wyczuwalną nutą dyni, ale to bardziej za sprawą gałki muszkatołowej. Pampuchy mają piękny, żółty kolor dzięki puree z pieczonej dyni Hokkaido. Nadzienie to ziemniaki z serem, czyli typowy farsz do pierogów ruskich :) Bardzo polecam! CIASTO: 25g drożdży świeżych 1 łyżeczka cukru 200g puree z dyni Hokkaido 1 szklanka ciepłego mleka 3 1/2 szklanki mąki pszennej 2 łyżki oliwy 1 jajko 1/2 łyżeczki... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu https:KKuchniaMniam

Warto przeczytać

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Autor

KuchniaMniamKuchniaMniam

Lubię gotować i piec ciasta. W kuchni często eksperymentuję i bawię się smakami, co sprawia mi ogromną przyjemność.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, pierogi przepis, pierogi, dynia, ziemniaki, ziemniak, puree, twaróg, kluski, ciasta drozdzowe, ciasto drożdżowe, drożdżowe, puree dyniowe, drozdzowka, drożdżówki , bułki, obiad, placuszki, boczek, ser, pierogi przepis ciasto, ciasto na pierogi, ziemniaki na obiad, pieczone ziemniaki, ser żółty, bułka pszenna, jajka z farszem, dania na gorąco, pieczony boczek

Inne przepisy z https:KKuchniaMniam

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.