Niedawny, pierwszy w tym roku wypad na grzyby okazał się dość owocny. Nie dość, że w koszykach znalazło się sporo podgrzybków, to jeden kosz wypełniliśmy siedziuniem sosnowym. O tym grzybie naczytałam się wielu pozytywnych zdań co do jego walorów smakowych. W naszych lasach rośnie go sporo, ale nigdy nie zbieraliśmy, bo nie wiedzieliśmy, że jest jadalny i tak smaczny. Do 2014 r. był na liście gatunków chronionych ze względu na zagrożenie wyginięcia. Okazuje się jednak, że w polskich lasach jest go sporo i z te... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...gotuję, bo lubię. Uprawiam własne warzywa i owoce, dlatego mam z czego przygotowywać potrawy na stół ;)