Składniki: jajka 3 sztuki, cukier 1/2 szklanki, cukier wanilinowy 1 opakowanie, mleko ciepłe 1 szklanka, mąka tortowa 55 dag, drożdże suche 1 opakowanie, masło lub margaryna 12,5 dag, jabłka 5 sztuk, gruszki 4 sztuki, mąka tortowa 10 dag, masło 10 dag, cukier 10 dag, aromat waniliowy 2 krople jajka, cukier, cukier wanilinowy rózgą roztrzepać w misie robota wsypać przesianą mąkę, drożdże suche, wlać ciepłe mleko, stopione letnie masło i hakiem robota wyrabiać z 7 minut ciasto nakryć talerzem i zostawić do wyrośnię... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...