Jak kiedyś nie piekłam nic drożdżowego tak teraz piekę i to najczęściej bułeczki drożdżowe z różnym nadzieniem.Mało kiedy korzystam z tego samego przepisu , gdyż lubię eksperymentować i próbować nowych przepisów. 250 g mleka 60 g masła 25 g drożdży świeżych 110 g cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego 2 jajka 460 g mąki pszennej 1 szczypta soli Do naczynia miksującego wlać mleko, dodać masło, drożdże i 10 g cukru, podgrzewać 4 min/37°C/obr. 1 . W tym czasie miskę natłuścić olejem, odstawić. Do naczynia miksując... czytaj dalej...
Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...