CIASTO DROŻDŻOWE BEZ WYRASTANIA (DLA POCZĄTKUJĄCYCH)

CIASTO DROŻDŻOWE BEZ WYRASTANIA (DLA POCZĄTKUJĄCYCH)

CIASTO DROŻDŻOWE BEZ WYRASTANIA (DLA POCZĄTKUJĄCYCH)

Udaje się zawsze! Dlatego przepis polecam tym mniej wprawionym w drożdżowych wypiekach 😎 Nie wymaga przygotowania rozczynu i mozolnego wyrastania. Wszystkie składniki wrzuca się kolejno do miski, odstawia na min 3 godziny, a potem miesza do połaczenia się: drewnianą łyżką lub hakiem miksera. Tym razem moją drożdżówkę zrobiłam z prażonymi jabłkami, które wyłożyłam na ciasto, a całość posypałam obficie kruszonką. No bo ciasto drożdżowe bez kruszonki - nie istnieje 😍 Szybko i prosto! Polecam gorąco! Składniki... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Walijskie Pichcenie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.