Ciasto drożdżowe z kruszonką i owocami

Ciasto drożdżowe z kruszonką i owocami

Ciasto drożdżowe z kruszonką i owocami

Uwielbiam domowe drożdżówki, ale ciasta drożdżowe już trochę mniej. W końcu znalazłam przepis na ciasto, które jest świeże przez 3 dni i smakuje świetnie. Przepis pochodzi z Thermomixa, ale zmniejszyłam ilość cukru i zamieniłam go na trzcinowy. Myślę, że przygotowane bez tego sprzętu wyjdzie równie pyszne, polecam :) kruszonka: 70 g mąki pszennej 50 g cukru trzcinowego 50 g masła ciasto: 220 g mleka 40 g drożdży 80 g cukru trzcinowego łyżka cukru trzcinowego z prawdziwą wanilią 500 g mąki 80 g miękkiego mas... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Mienta blog

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.