Brioszki z twarożkiem, morelami i cytrynowym tymiankiem

Brioszki z twarożkiem, morelami i cytrynowym tymiankiem

Brioszki z twarożkiem, morelami i cytrynowym tymiankiem

Uwielbiam te niezwykle delikatne, rozpływające się w ustach drożdżówki. Inspiracja na ciasto pochodzi z niezawodnej książki Rachel Khoo „Mała paryska kuchnia”. A w tej drożdżowej rozkoszy postanowiłam zamknąć waniliowy twarożek i soczyste morele z dodatkiem cytrynowego tymianku, który jest wprost stworzony do deserów. Koniecznie spróbujcie :) 10-12 sztuk ciasto: 80 g masła 50 ml mleka 5 g suchych drożdży 250 g mąki pszennej 4 łyżki cukru trzcinowego szczypta soli roztrzepane jajko 1 łyżka śmietany ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Mienta blog

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.