Pstrąg w sosie pomidorowo-paprykowym z warzywami

Pstrąg w sosie pomidorowo-paprykowym z warzywami

Pstrąg w sosie pomidorowo-paprykowym z warzywami

Rybę przygotowałam inspirując się tradycyjną potrawą, którą najczęściej przygotowuje się na Wigilię. Mowa tutaj o znanej rybie po grecku, która pomimo niezrozumiałej dla mnie nazwy jest bardzo smaczna. Prosta w przygotowaniu i można podawać ją na ciepło, jak i na zimno. 6-8 filetów z pstrąga 1 kg marchewki 1 por 1/2 selera 2 korzenie pietruszki 200g koncentratu pomidorowego 200g sosu paprykowego Ajvar 2-3 liście laurowe ok 7 ziaren ziela angielskiego pieprz czarny pieprz cytrynowy oliwa z oliwek sól Pora ro... czytaj dalej...

Polecają przepis

Czytaj dalej na blogu https:KKuchniaMniam

Autor

KuchniaMniamKuchniaMniam

Lubię gotować i piec ciasta. W kuchni często eksperymentuję i bawię się smakami, co sprawia mi ogromną przyjemność.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ryby, ryba, danie jednogarnkowe, pstrag, jak zrobic pstrąga, sos paprykowy, zupa pomidorowa, marchewka, seler, por , sosy, sos pomidorowy, świąteczne przepisy, drozdzowka, drożdżówki , obiad, bułki, ryba po grecku, warzywa na patelnie, bez pieczenia

Inne przepisy z https:KKuchniaMniam

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.