Rogaliki maślane z marmoladą

16
  • Rogaliki maślane z marmoladą
  • Rogaliki maślane z marmoladą

    Przepis na : śniadanie

    Rogaliki maślane z marmoladą są przepyszne – mięciutkie, puszyste i lekko słodkie. Idealne na śniadanie czy podwieczorek. Do ich nadziania można wykorzystać również krem czekoladowy czy budyń. [embed]https://youtu.be/lG9mDwkaeYk[/embed] Składniki na rogaliki maślane z marmoladą (około 32 sztuki): 50 g świeżych drożdży 250 ml (szklanka) mleka 600 g – 650 g mąki pszennej 100 g masła 150 g cukru 1/2 łyżeczki soli 2 jajka (+ jeszcze jedno do posmakowania rogali) 300 g marmolady o ulubionym smaku (dałam truskawkową) ... Czytaj dalej na blogu e-PrzepisyKulinarne


    Tematycznie do tego przepisu

    Inne przepisy z e-PrzepisyKulinarne

    Dodaj komentarz