Purée z dyni do dań na słodko

Purée z dyni do dań na słodko

Purée z dyni do dań na słodko

Dzień dobry!Wczoraj zaprezentowałam Wam przyprawę do dań z dynią, więc dzisiaj pora na purée z dyni.Wybrałam do niego dynię Hokkaido ponieważ (wedle zapewnień sprzedawcy) jest nieco słodsza niż inne, dlatego też idealnie nadaje się do deserów.Jest również (chyba jedyną) dynią, którą można jeść ze skórką, więc nie musicie jej obierać. Purée będzie miało bardziej intensywny kolor.Dynia po upieczeniu jest bardzo sucha (ewentualnie zależy to od dyni), więc jeśli będą trudności przy jej zblendowaniu, dodajcie nieco ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Pora coś zjeść

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Adriana Baran, 21 października 2013 00:10:36

Karmel-itka, Cooking by Faksiu, Whiness, Andzia, Maria - dziękuję Wam za miłe słowa, bardzo mi miło! :)Pozdrawiam!