Ciepłe brzoskwinie lubię bardziej od świeżych. Dlatego do kawki przygotowałam ciastka z tymi soczystymi i słodkimi owocami w kształcie rożków czy - jak kto woli - becików. Dzięki dodaniu do ciasta jogurtu, ciacha świetnie smakuję, zachowują odpowiednią wilgotność i nie kruszą się. Składniki (na ok. 35 ciastek): 0,5 kg mąki pszennej + mąka do podsypania jajko 200 g masła pół łyżeczki proszku do pieczenia łyżeczka cukru waniliowego łyżeczka cukru (jeśli zamierzacie posypać ciastka cuk... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...gotuję, bo lubię. Uprawiam własne warzywa i owoce, dlatego mam z czego przygotowywać potrawy na stół ;)