Rożki z brzoskwinią

Rożki z brzoskwinią

Rożki z brzoskwinią

Ciepłe brzoskwinie lubię bardziej od świeżych. Dlatego do kawki przygotowałam ciastka z tymi soczystymi i słodkimi owocami w kształcie rożków czy - jak kto woli - becików. Dzięki dodaniu do ciasta jogurtu, ciacha świetnie smakuję, zachowują odpowiednią wilgotność i nie kruszą się. Składniki (na ok. 35 ciastek): 0,5 kg mąki pszennej + mąka do podsypania  jajko  200 g masła  pół łyżeczki proszku do pieczenia  łyżeczka cukru waniliowego łyżeczka cukru (jeśli zamierzacie posypać ciastka cuk... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Weekendy w domu i ogrodzie

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.