Karmelizowany rabarbar

Karmelizowany rabarbar

Karmelizowany rabarbar

Dziś na blogu w roli głównej pan rabarbar ! W końcu maj to najlepszy dla niego czas. W dzisiejszym wpisie parę słów o właściwościach rabarbaru, o tym czy jest on owocem czy raczej warzywem, a także jak prosto jest przygotować karmelizowany rabarbar. Będzie on pysznym dodatkiem do różnego rodzaju ciast, deserów czy też lodów. Zapraszam 😘. Rabarbar - owoc czy warzywo Rabarbar potocznie uważany jest za owoc, ponieważ z  reguły używamy go do przygotowania słodkich dań - chociaż ja przygotowałam z rabarbar... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne przygody Gatity

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Autor

Kulinarne przygody GatityKulinarne przygody Gatity

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, sernik, jogurtowe ciasto, ciasto jogurtowe, tarta, deser, desery, drożdżowe, muffiny, truskawki, truskawka, kruche ciasto, ciasto kruche, przepisy na kruche ciasto, kruche ciasta, ciasto na zimno, ciasto drożdżowe, ciasta drozdzowe, ciasto z truskawkami, mięso, drozdzowka, pulpeciki, drożdżówki , przetwory, sernik na zimno, serniki na zimno, ciasto wiśniowe, tarta na słodko, sok imbirowy, sernik bez cukru

Inne przepisy z Kulinarne przygody Gatity

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.