DROŻDŻE (świeże, suszone, instant)

DROŻDŻE (świeże, suszone, instant)

DROŻDŻE (świeże, suszone, instant)

W sklepach drożdże możemy spotkać świeże jak i drożdże suszone w proszku. Jedne i drugie spełniają swoje zadania. Oba rodzaje można stosować do wszystkich rodzajów ciast zarówno tych serwowanych na słodko (chałek, bułek, rogalików, drożdżówek) jak i na słono (np. pizzy, ciabatty, chleba, precli) i wielu wielu innych. Jednak doświadczeni, profesjonalni cukiernicy zalecają użycie drożdży świeżych - zapewniają one ciastu lepszy bardziej intensywny aromat. Ja osobiście rzadko robię ciasta drożdżowe, gdyż jestem m... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ciastka - domowe słodkości

Autor

IzaT

Mam na imię Iza i uwielbiam piec i robić różne słodkości dla rodziny i przyjaciół. Postanowiłam się podzielić z Wami tymi kilkoma słodkościami.

Wszystkie przepisy i porady, które umieszczam na stronie zostały osobiście przeze mnie wypróbowane.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, ciasteczka, ciastka , drożdżowe, ciasto drożdżowe, ciasta drozdzowe, chleb, ciasto na pizze, pączki, grzyby, ciasto ucierane , bułki, drożdżówki , drozdzowka, chleb na drożdżach , domowa pizza, rogaliki drożdżowe, ciasta bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, bez pieczenia, bułka pszenna

Inne przepisy z Ciastka - domowe słodkości

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.