Składniki: drożdże 5 dag, cukier 3/4 szklanki, mleko ciepłe 1 szklanka, margaryna 3/4 kostki, mąka tortowa 3/4 kg, sól - szczypta, rodzynki 1/2 szklanki, kruszonka - w opisie drożdżowy zaczyn - w miseczce rozetrzeć drożdże z łyżką cukru, wlać letnie mleko, dodać 4 łyżki mąki, zostawić przykryte na 30 minut aby ruszył zaczyn w tym czasie rozpuścić margarynę, przesiać mąkę do miski i dodać jajka, cukier i podrosnięty zaczyn wyrabiać spiralami miksera z 5-7 minut, następnie wlać ciepły ale nie gorący tłuszcz, ... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...