Pyszne ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką

Pyszne ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką

Pyszne ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką

  Składniki: (szklanka 250 ml, forma 26x26) Rozczyn: Drożdże świeże 40 g Mleko 1/4 szklanki Cukier łyżka Mąka pszenna łyżka Ciasto: Mąka pszenna 500 g  Żółtka 3  Masło 100 g Cukier 1/3 szklanki Mleko 3/4 szklanki Dodatkowo:  kruszonka ( 50 g masła, 50 g cukru, 75 g mąki) Rabarbar 500 g Przygotowanie: W misce przygotować rozczyń. Wlewamy 1/4 szklanki letniego mleka, dodajemy drożdże, łyżkę mąki, cukru. Wszystko razem mieszamy, przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na 10 min... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne przygody

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.