Składniki: (szklanka 250 ml, forma 26x26) Rozczyn: Drożdże świeże 40 g Mleko 1/4 szklanki Cukier łyżka Mąka pszenna łyżka Ciasto: Mąka pszenna 500 g Żółtka 3 Masło 100 g Cukier 1/3 szklanki Mleko 3/4 szklanki Dodatkowo: kruszonka ( 50 g masła, 50 g cukru, 75 g mąki) Rabarbar 500 g Przygotowanie: W misce przygotować rozczyń. Wlewamy 1/4 szklanki letniego mleka, dodajemy drożdże, łyżkę mąki, cukru. Wszystko razem mieszamy, przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na 10 min... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Gotuje bo lubię :)