Przepis na : deser
Ostatni już przepis z wykorzystaniem naszych węgierek. Pyszne, puszyste ciasto drożdżowe z soczystymi śliwkami i chrupiącą kruszonką. Uwielbiam zapach drożdżowego ciasta, który wypełnia kuchnię. Lubię patrzeć jak bułeczki rumienią się w piekarniku. Lubię je jeść jeszcze ciepłe, czasami gorące, delikatnie oprószone cukrem pudrem nie rzadko wymieszanym z cynamonem. Tak właśnie pachnie jesień w mojej kuchni... Składniki na drożdżówki ze śliwkami na 16 sztuk ROZCZYN: 3 szklanki mąki pszenn... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...To, że zdrowa dieta powinna być bogata w duże ilości warzyw i owoców każdy z nas wie, lecz gdy nie jesteśmy specjalistami od zdrowia często nie mamy pojęcia, których produktów nie powinno się ze sobą łączyć.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...