PUSZYSTE DROŻDŻÓWKI Z JEZYNAMI I BUDYNIEM

PUSZYSTE DROŻDŻÓWKI Z JEZYNAMI I BUDYNIEM

PUSZYSTE DROŻDŻÓWKI Z JEZYNAMI I BUDYNIEM

Składniki (na  ok. 13  sztuk) : 500  mąki pszennej 30 g drożdży świeżych 3 łyżki roztopionego masła 1/2 szklanki  mleka 2 jaja+2 żółtka 1 łyżka domowego cukru waniliowego 1/2 szkl. cukru szczypta soli kilka kropli aromatu cytrynowego Dodatkowo: owoce (do nadzienia) 1 budyń śmietankowy ugotowany z połowy przewidzianej na opakowaniu mleka kruszonka  z tego przepisu Wykonanie:   Zrobić rozczyn: z rozkruszonych drożdży, łyżeczki cukru, łyżeczki mąki i części podgrzanego wcześniej mlek... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Walijskie Pichcenie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.