DROŻDŻOWE BUŁECZKI Z WANILIOWYM TWAROŻKIEM

DROŻDŻOWE BUŁECZKI Z WANILIOWYM TWAROŻKIEM

DROŻDŻOWE BUŁECZKI Z WANILIOWYM TWAROŻKIEM

Małe, mięciutkie bułeczki drożdżowe wypełnione waniliowym twarożkiem. Idealne na podwieczorek, drugie śniadanie lub do kawy. Trzymane pod przykryciem będą miękkie nawet 2-3 dni po upieczeniu. Ciasto już na etapie wyrabiania jest lekkie i delikatne. Pracując z nim należy dobrze podsypać blat mąką i wygniatać, rozciągać ciasto, nie zanurzając dłoni do środka. Nie polecam Wam wałkowania wyrośniętego już ciasta, ponieważ mogłoby stracić w ten sposób delikatną i lekką strukturę pęcherzyków. Stosując się do wska... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu cool and minty

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.