Nie wiem jak u Was, ale u nas drożdżówki zawsze znajdą swoich sympatyków. Zwłaszcza jak są takie puszyste, mięciutkie, z soczystymi owocami i kruszonką, mniam! Ciasto jest bardzo łatwe do wyrobienia, pięknie wyrasta, a brzoskwinie można zastąpić innymi owocami, które mamy pod ręką, polecam! :) Składniki na blachę o wym. 20 x 20 cm: Ciasto: ok. 600 g mąki pszennej 1 opakowanie suchych drożdży (8 g) 4 łyżki cukru 1 jajko 70 g rozpuszczonego masła ok. 1 szklanki ciepłego mleka Kruszonka: 2 łyżki ... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...