Drożdżówki z poznańskiego szneki z budyniem i jagodami. Dzięki budyniowi nie są suche jak to mówi mój brat. Faktycznie są mięciutkie i znikają jeszcze ciepłe. Można zrobić z kruszonką lub bez jak kto lubi. 350 g mąki pszennej typ 500 3 żółtka 2 dkg drożdży sól szczypta 1/3 szklanki cukru 1 łyżka masła 2 łyżki jogurtu greckiego 1/2 szklanki mleka 1 i 1/2 szklanki jagód budyń: 1 budyń śmietankowy 1 i 1/2 szklanki mleka 1 łyżka cukru kruszonka: 1 łyżeczka masła 1 łyżeczka cukru 2 łyżeczki mąki pu... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...