Praga – przewodnik kulinarny
Praga – przewodnik kulinarny
Kiedy byłam pierwszy raz w Pradze nie byłam bardzo mięsna, więc najbardziej smakowało mi jedzenie w wegetariańskiej knajpie prowadzonej przez Hare Kriszna. Trzeba bowiem stwierdzić, że przygotowywaniu dań tradycyjnej czeskiej kuchni żadne warzywo poza ziemniakiem nie odniosło jeszcze krzywdy. Za drugim razem w Pradze moim głównym źródłem kalorii było piwo i marynowany camembert, który uwielbiam ( zobacz przepis ). Próbowałam przekonać się też do utopenca, czyli marynowanej kiełbasy, ale mnie to przerosło. ... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Ugotowane pozamiatane
Autor
Kamila Tokarska
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ciastka , ciasteczka, obiad, mięso, czekolada, jabłka, ziemniaki, placki, zupa, wafelki, kaczki, galaretka, grzyby, sznycle, sosy, drożdżówki , kanapki, pączki, śledź, kiełbasa, gulasz, drozdzowka, ptysie, drożdżowe, placki ziemniaczane, ciasto, sznycel, ciasta z jabłkami, ciasto drożdżowe, ciasta drozdzowe
Inne przepisy z Ugotowane pozamiatane
Dodaj komentarz