Zimna kuchnia nie sprzyja robieniu drożdżowych wypieków.Dlatego kiedy tylko widzę słoneczny dzień wyrabiam ciasto ,a potem myślę ,czym je nadzieję. Miałam jeszcze trochę masy makowej , nadziałam nią dzisiejsze słodkości. Składniki : 400 g mąki 100 g masła ,roztopić ,ostudzić 160 ml mleka 25 g świeżych drożdży 60 g cukru szczypta soli 1 jajko Dodatkowo: masa makowa Drożdże rozpuścić w ciepłym mleku ,razem z cukrem i solą i odstawić na 15 minut ,aż zaczną pracować . Następnie dodać mąkę ,jajko i letnie masło i... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...