Jagodzianki

Jagodzianki

Jagodzianki

Takich drożdżówek jak te, nie jadłam chyba jeszcze nigdy w życiu. Są mięciutkie, pulchniutkie i pyszne. Przepis podpatrzyłam u Wandy . Dodatek do ciasta drożdżowego parę łyżek serka , zmienia smak i przede wszystkim świeżość jagodzianek . Udało mi się schować ich kilka , aby na drugi dzień sprawdzić jak smakują ( oczywiście przykryłam je ściereczką ) . Czekała mnie miła niespodzianka. Otóż bułeczki niczym nie odbiegały wyglądem ani puszystością od dnia poprzedniego. Można również takie jagodzianki zamrozić s... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Słodkości i nie tylko

Autor

monikaSmakoszka

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, mąka, pieczenie, cukier, drożdżowe, ciasto drożdżowe, ciasta drozdzowe, lukier , z jagodami, likier, cytryna, drożdżówki , pierogi przepis, jajko, pierogi, drozdzowka, polewa, cukier puder, ciasto cytrynowe, ciasto na pierogi, pyszne ciasto, pierogi przepis ciasto, jak zrobić wodę z cytryna, ciasto z masa, sposoby na jajko, ciasta z masa

Inne przepisy z Słodkości i nie tylko

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.