Pikniki za miastem, rowerowe wycieczki, wypady w nieznane to jedne z uroków lata, które kocham najbardziej! Na drogę obowiązkowo zabieram jakiś prowiant: gofry, sandwiche, wytrawne bułeczki, słodkie drożdżówki oraz kanapki. Dziś razem z marką SEKO przygotowałam dla Was przepis na pyszne piętrowe kanapki! Połączenie zdrowego, ciemnego pumpernikla z pysznym tatarem śledziowym z suszonymi pomidorami i świeżą sałatą to prawdziwe niebo w gębie! Uwaga! Lepiej zrobić więcej, bo błyskawicznie znikają! Polecam! Spróbuj... czytaj dalej...
Z czym nam kojarzą się śledzie? Oczywiście ze świętami czy sylwestrem. Pod koniec grudnia większość polskich rodzin je przygotowuje i się nimi zajada.
Czytaj dalej...Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...http://ostra-na-slodko.pl/