KANAPKI Z PUMPERNIKLA Z TATAREM ŚLEDZIOWYM Z SUSZONYMI POMIDORAMI – idealne na piknik!

Pikniki za miastem, rowerowe wycieczki, wypady w nieznane to jedne z uroków lata, które kocham najbardziej!

Na drogę obowiązkowo zabieram jakiś prowiant: gofry, sandwiche, wytrawne bułeczki, słodkie drożdżówki oraz kanapki.

Dziś razem z marką SEKO przygotowałam dla Was przepis na pyszne piętrowe kanapki!

Połączenie zdrowego, ciemnego pumpernikla z pysznym tatarem śledziowym z suszonymi pomidorami i świeżą sałatą to prawdziwe niebo w gębie!

Uwaga!

Lepiej zrobić więcej, bo błyskawicznie znikają!

Polecam!

Spróbujcie!

Do przepisu wykorzystałam swoją ulubioną Beczkę Śledzi. Filety śledziowe z suszonymi pomidorami 550 g SEKO.

Są to filety śledziowe marynowane bez skóry, w oleju, z płatkami suszonych pomidorów z dodatkiem czosnku, bazylii, majeranku, oregano, rozmarynu oraz tymianku.

Jeśli tylko macie ochotę możecie wypróbować inne smaki z bogatej oferty SEKO!

Zawsze będzie pysznie!

SKŁADNIKI:

(dla 2 osób)

*Beczka śledzi. Filety śledziowe z suszonymi pomidorami 550 g SEKO

* czerwona cebula – 1 szt.

* świeży szczypior

* świeża natka pietruszki

* chleb pumpernikiel (8-12 kromek w zależności od wielkości)

* twarożek kanapkowy – 150 g

* świeża sałata

* pomidory malinowe lub koktajlowe

* sól i pieprz

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Śledzie SEKO z suszonymi pomidorami odsączamy z oleju i kroimy w drobną kosteczkę.

Dodajemy drobno posiekaną czerwoną cebulę oraz zioła – świeżą natkę pietruszki i szczypior.

Doprawiamy do smaku pieprzem i odstawiamy do przegryzienia.

Chleb smarujemy twarożkiem, układamy liście sałaty oraz tatar śledziowy.

Przykrywamy kolejna kromką pieczywa, a następnie powtarzamy poprzednią warstwę.

Dociskamy.

Pakujemy!

I w drogę!

Dzięki takim piętrowym kanapkom z całą pewnością nie pozostaniemy głodni!

Smacznego!

PRZEPIS POWSTAŁ WE WSPÓŁPRACY Z MARKĄ SEKO

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress