maliny - 13977 przepisów (strona:424/932)

Chłodzimy się w Dzień Bloga! MALINOWY SORBET BEZ CUKRU. 232

każdego bloggera dniu! Pozdrawiam wszystkich piszących blogi. Będę miała swoje ochłodzenie. Słodkie, ale bez cukru. Malinowe. Niebezpiecznie smaczne. Idealne do świętowania. MALINOWY SORBET BEZ CUKRU. (autorski;) 250g świeżych, dojrzałych malin 50-100 ml soku malinowego (u mnie domowy) Maliny blenduję, dodaję sok i razem mieszam.  Przelewam do pojemniczków na lody. Wstawiam do zamrażarki na minimum 3h. Smacznego ochłodzenia! Pozdrowienia

W kuchni Karmel-itki
Dla Mamy. MALINÓWKA. 214

Tobie. Wdzięczność powinnam okazywać Ci na co dzień. Ale nie zawsze się to udaje. Chociaż Ty i tak wiesz, jak bardzo Cię kocham. MALINÓWKA . /autorska receptura;/ 500 g malin 1 litr wódki czystej 2 szklanki cukru Maliny, cukier umieszczam w dużym słoju. Wlewam alkohol. Odstawiam na czas około dwóch do trzech miesięcy, mieszając co jakiś czas, aby cukier dokładnie się

W kuchni Karmel-itki
RESTAURACJA "ZIELONE SŁONIE - FUZJA SMAKÓW", POZNAŃ. 213

uwielbiane przeze mnie. Przyjemny, delikatny smaczek.  Jak to przystało na prawdziwą kolację z klasą, wisienką na torcie tego spotkania musiał być deser, bezapelacyjnie! Sernik z mascarpone, puree z malin, z czekoladową kruszonką, skropione wszystko oliwą miętową . Właśnie ta oliwa to dla mnie fenomen. Bardzo aromatyczna i rzeczywiście, świetnie pasowała do słodkiego ciasta. Sernik rozpływał się w ustach(...)dodatkiem malin i czekolady... Nic, tylko rozkoszować się i odpływać w niebyt. Po tych wszystkich kulinarnych wspaniałościach, po tej uczcie dla zmysłów, szefowie kuchni wyszli z ukrycia, by ukazać swoje oblicze i opowiedzieć co nieco o zaprezentowanych daniach. Z racji obecności dziennikarzy, porwano obydwóch panów przed kamerę i obiektywy aparatów. Przeprowadzono wywiady, wymieniono uwagi i porady, podzielono się spostrzeżeniami

W kuchni Karmel-itki
Muffinki cytrynowe -przepis podstawowy 197

minut, do tzw. suchego patyczka. UWAGI: Zawsze wychodzą. Czasami daję pokrojona w kostkę czekoladę, czasami do środka wkładam całą kostkę.  Pyszne jak na koniec wmieszamy świeże maliny. Można przed upieczeniem w środek włożyć konfiturę wiśniową, albo truskawkową. Każdy może opracować własną kombinację dodatków, którą z przyjemnością poznam:) SMACZNEGO !!! Muffinki z konfiturą w środku. Muffinki ze świeżymi malinami! Mniam

Blondynka Gotuje
Czekoladowa Tarta z Panna Cottą i Karmelizowanymi Brzoskwiniami 207

osobisty krytyk, Syn zjadł prawie całą. Zainspirował mnie przepis  Kwestia Smaku , jednak najpierw postanowiłam upiec ciasto, a potem okazało się, że jest taki upał, że nikt nie sprzedawał malin... i postawiłam skarmelizować brzoskwinie - pomysł okazał się trafny, a tartę z malinami i tak zrobię, już nie długo ;) Zapraszam na Fun Page`a na Facebook`u - tam więcej się dzieje

Blondynka Gotuje
Czekoladowy sernik na zimno 1053

udaje i wszystkim smakuje. składniki: 500 g serka mascarpone 300 ml śmietanki 30 % 300 g gorzkiej czekolady (ja dałam 60 % z biedronki) 3/4 szklanki cukru 2-3 garście mrożonych malin wiórki kokosowe do posypania 150 g herbatników pełnoziarnistych 100 g margaryny Margarynę rozpuścić w rondelku i przestudzić. Herbatniki wrzucić do rozdrabniacza i drobno zmielić. Dodać wystudzoną margarynę i razem zmiksować(...)Śmietankę ubić. Serek mascarpone utrzeć z cukrem, dodać roztopioną czekoladę i wymieszać. Potem dodać ubitą śmietankę i dokładnie wymieszać. Połowę czekoladowej masy przełożyć do tortownicy i nieco wyrównać, rozłożyć maliny i wyłożyć resztę masy. Wyrównać i posypać wiórkami kokosowym. Wstawić do lodówki na min. 8 godzin

Monia miesza i gotuje
Smażone ciastko francuskie z owocami 275

Gotowanie za głosowanie dosłownie jednym głosem! Smażone ciastko z owocami to przepis, który może być ciekawą odmianą od klasycznych pączków. Swoje ciacha przygotowałam z nadzieniem z owoców leśnych (malina&jagoda). Moim celem było odtworzenie smaku z McDonald jednak daleko im do ideału, który tak lubię z tej słynnej sieciówki. Nie wiem już sama, jakie oni używają do nich ciastko(...)trafiłam w 100%.  Ciastko samo w sobie było bardzo smaczne, a do odkrycia ich tajnej receptury będę dążyć metodą prób i błędów. Składniki na 8 sztuk: Garść mrożonych malin Garść mrożonych jagód Opakowanie ciasta francuskiego 1 łyżka mąki ziemniaczanej Cukier do smaku Olej do smażenia Przygotowanie: Owoce wrzucić do rondelka, dodać kilka łyżek wody, dusić do rozpadnięcia. Posłodzić

Fabryka pomysłów
Tort Bezowy 422

Składniki: 2 lub 3 spody bezowe 400g serka mascarpone 200ml śmietany kremówki 400g świeżych malin cukier puder Przygotowanie:  Serek maskarpone mieszamy z ubitą na sztywno śmietaną. Dodajemy 4 łyżki cukru pudru (można dodać więcej według uznania). Gotowe spody smarujemy przygotowaną masą i przekładamy świeżymi malinami (można użyć też innych owoców leśnych). Smacznego

cookpl
Serowo-malinowa delicja 76

Masę wylać na podpieczony spód i piec 50 minut w 160 C. Ostudzić ciasto. Masa malinowa – galaretki wymieszać w 3 szklankach wrzącej wody, odstawić do ostudzenia. Następnie dodać maliny i włożyć do lodówki. Pilnować żeby nie zgęstniała galaretka. Prawie gęstą galaretkę wlać na masę serową i ponownie do lodówki. Masa capuccino – kawę wymieszać z gorącym mlekiem. Ostudzić. Śmietanę

Kuchnia Pokoleń
Muffinki jogurtowe z owocami i kruszonką 72

szklanka mąki pszennej pełnoziarnistej 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia  3/4 szklanki ksylitolu/cukru trzcinowego 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego (opcjonalnie) 1/4 szklanki oleju roślinnego ok. 300 g malin, borówek, truskawek lub innych ulubionych owoców (świeżych lub mrożonych) Kruszonka: 1 łyżka zimnego masła 3 łyżki mąki 3 łyżki cukru trzcinowego Wykonanie: Owoce opłukać i osuszyć. Piekarnik nagrzać do 180ºC

Healthy food explorer
PANNA COTTA Z OWOCAMI 82

Panna cotta z owocami (jagodami, jeżynami i malinami). Panna cotta, delikatny włoski deser, który zachwyca swoją prostotą i wyrafinowanym smakiem, już od dawna zdobył serca smakoszy na całym świecie. Jego kremowa konsystencja i subtelnym smakom stanowią idealną bazę do eksperymentowania z różnymi dodatkami. Jednak to  … The post PANNA COTTA Z OWOCAMI appeared first on Smaczne potrawy

Smaczne Potrawy
Deserki pistacjowo malinowe 88

Cały świat oszalał na punkcie pistacji i ja to w pełni rozumiem! Najbardziej uwielbiam połączenie piistacji z kwasnymi owocami takimi jak wiśnie, maliny czy czarna porzeczka. Dlatego dzisiaj serwuję Wam piękne deserki pistacjowo malinowe – co Wy na to? Deserki pistacjowo malinowe Rodzaj: wegańskie Ilość  … Artykuł Deserki pistacjowo malinowe pochodzi z serwisu

Flymetothespoon
Leśny mech 152

kremówki 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki cukru waniliowego + woda z cytryną lub wytrawne białe wino na poncz, dowolne owoce do dekoracji (u mnie borówki, maliny, granat), dżem malinowy do przełożenia ciasta Jak zrobić ciasto leśny mech? Szpinak myjemy, osuszamy na ręczniku i miksujemy. W takim blenderze jak mój trzeba to zrobić na raty, miksując jednorazowo

Ciastkozercy
Mazurek pistacjowo malinowy 133

Pistacje i maliny – czy istnieje bardziej idealne połączenie? A gdyby tak zamknąć je jeszcze w kruchym idealnym cieście? Mazurek perfekcyjny nie istnieje? A no właśnie, że istnieje! Mam dla Was sztos sztosów i króla tej Wielkanocy – mazurek pistacjowo – malinowy, który pokocha każdy  … Artykuł Mazurek pistacjowo malinowy pochodzi z serwisu

Flymetothespoon
Babka jogurtowa z owocami 266

pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia pół szklanki cukru 1 jajko 1/5 szklanki oleju KRUSZONKA: 70g mąki 3 łyżki cukru 40 g masła DODATKOWO: pół szklanki dowolnych owoców typu maliny, truskawki, jagody, porzeczki, wiśnie (można użyć mrożonych)         *** Jajko ucieramy z cukrem na puszystą masę *** *** Dodajemy olej, jogurt oraz przesianą mąkę wraz z proszkiem do pieczenia. Całość

Blog z Apetytem