DŻEM JABŁKOWO - MALINOWY

DŻEM JABŁKOWO - MALINOWY

DŻEM JABŁKOWO - MALINOWY

   Nie wiem czy Wiecie,ale nie przepadam za dżemami. Jest jednak taki,za który dałabym się pokroić. Dziś właśnie go polecam. Nie za słodki,lekko kwaśny,jednym słowem niebo w buzi. Składniki: 2 kg jabłek  1 kg malin  60 dag cukru ( może być więcej jeśli lubicie słodsze dżemy ) Jabłka obrać,pokroić w cienkie plasterki, podlać niewielką ilością wody i prażyć pod przykryciem. Maliny delikatnie oczyścić,wymieszać z cukrem i chwilkę smażyć. Przetrzeć przez sitko i dodać do jabłek.Smażyć na niewie... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niespełnione zdolności kulinarne

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.