Fajne i szybkie ciasto bez ubijania białek, do którego można wykorzystać każde owoce sezonowe. Wilgotne i mięciutkie ciasto to fajny sposób na wykorzystanie białek z innych wypieków. Składniki: (duża keksówka lub dwie małe) 5 białek 180 ml mleka 315 g mąki pszennej 250 g cukru 170 g masła 5 g soli 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 cukier waniliowy Dodatkowo: maliny świeże lub mrożone Należy pamiętać, aby wszystkie składniki były w temperaturze pokojowej. W jednej misce wymieszać białka z mlekie... czytaj dalej...
Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.
Czytaj dalej...Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...