Mus "Perski wiatr".

Mus

Mus "Perski wiatr".

Przepis na : deser

Mus "Persian wind".   Składniki. 3 jabłka 2 białka 3-4 łyżki cukru 2 łyżki dżemu z limonki lub moreli winogrona, maliny do przybrania sok z cytryny Wykonanie. Jabłka umyć ,obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić w plasterki. Włożyć do rondelka, wlać łyżkę wody, dodać 2 łyżki cukru i dusić ,aż jabłka będą się rozpadać. Gorące zmiksować i wymieszać z dżemem z limonki lub moreli. Z białek ubić pianę dodając  pod koniec 1-2 łyżki cukru i przecier jabłkowy. Doprawić do smaku so... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarny karnet Christophera

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję