Mus "Perski wiatr".

Mus

Mus "Perski wiatr".

Przepis na : deser

Mus "Persian wind".   Składniki. 3 jabłka 2 białka 3-4 łyżki cukru 2 łyżki dżemu z limonki lub moreli winogrona, maliny do przybrania sok z cytryny Wykonanie. Jabłka umyć ,obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić w plasterki. Włożyć do rondelka, wlać łyżkę wody, dodać 2 łyżki cukru i dusić ,aż jabłka będą się rozpadać. Gorące zmiksować i wymieszać z dżemem z limonki lub moreli. Z białek ubić pianę dodając  pod koniec 1-2 łyżki cukru i przecier jabłkowy. Doprawić do smaku so... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarny karnet Christophera

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.