Gotowanie za głosowanie dosłownie jednym głosem! Smażone ciastko z owocami to przepis, który może być ciekawą odmianą od klasycznych pączków. Swoje ciacha przygotowałam z nadzieniem z owoców leśnych (malina&jagoda). Moim celem było odtworzenie smaku z McDonald jednak daleko im do ideału, który tak lubię z tej słynnej sieciówki. Nie wiem już sama, jakie oni używają do nich ciastko(...)trafiłam w 100%. Ciastko samo w sobie było bardzo smaczne, a do odkrycia ich tajnej receptury będę dążyć metodą prób i błędów. Składniki na 8 sztuk: Garść mrożonych malin Garść mrożonych jagód Opakowanie ciasta francuskiego 1 łyżka mąki ziemniaczanej Cukier do smaku Olej do smażenia Przygotowanie: Owoce wrzucić do rondelka, dodać kilka łyżek wody, dusić do rozpadnięcia. Posłodzić
Fabryka pomysłówSkładniki: 2 lub 3 spody bezowe 400g serka mascarpone 200ml śmietany kremówki 400g świeżych malin cukier puder Przygotowanie: Serek maskarpone mieszamy z ubitą na sztywno śmietaną. Dodajemy 4 łyżki cukru pudru (można dodać więcej według uznania). Gotowe spody smarujemy przygotowaną masą i przekładamy świeżymi malinami (można użyć też innych owoców leśnych). Smacznego
cookplMasę wylać na podpieczony spód i piec 50 minut w 160 C. Ostudzić ciasto. Masa malinowa – galaretki wymieszać w 3 szklankach wrzącej wody, odstawić do ostudzenia. Następnie dodać maliny i włożyć do lodówki. Pilnować żeby nie zgęstniała galaretka. Prawie gęstą galaretkę wlać na masę serową i ponownie do lodówki. Masa capuccino – kawę wymieszać z gorącym mlekiem. Ostudzić. Śmietanę
Kuchnia Pokoleńszklanka mąki pszennej pełnoziarnistej 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 3/4 szklanki ksylitolu/cukru trzcinowego 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego (opcjonalnie) 1/4 szklanki oleju roślinnego ok. 300 g malin, borówek, truskawek lub innych ulubionych owoców (świeżych lub mrożonych) Kruszonka: 1 łyżka zimnego masła 3 łyżki mąki 3 łyżki cukru trzcinowego Wykonanie: Owoce opłukać i osuszyć. Piekarnik nagrzać do 180ºC
Healthy food explorerPanna cotta z owocami (jagodami, jeżynami i malinami). Panna cotta, delikatny włoski deser, który zachwyca swoją prostotą i wyrafinowanym smakiem, już od dawna zdobył serca smakoszy na całym świecie. Jego kremowa konsystencja i subtelnym smakom stanowią idealną bazę do eksperymentowania z różnymi dodatkami. Jednak to … The post PANNA COTTA Z OWOCAMI appeared first on Smaczne potrawy
Smaczne PotrawyCały świat oszalał na punkcie pistacji i ja to w pełni rozumiem! Najbardziej uwielbiam połączenie piistacji z kwasnymi owocami takimi jak wiśnie, maliny czy czarna porzeczka. Dlatego dzisiaj serwuję Wam piękne deserki pistacjowo malinowe – co Wy na to? Deserki pistacjowo malinowe Rodzaj: wegańskie Ilość … Artykuł Deserki pistacjowo malinowe pochodzi z serwisu
Flymetothespoonkremówki 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki cukru waniliowego + woda z cytryną lub wytrawne białe wino na poncz, dowolne owoce do dekoracji (u mnie borówki, maliny, granat), dżem malinowy do przełożenia ciasta Jak zrobić ciasto leśny mech? Szpinak myjemy, osuszamy na ręczniku i miksujemy. W takim blenderze jak mój trzeba to zrobić na raty, miksując jednorazowo
CiastkozercyPistacje i maliny – czy istnieje bardziej idealne połączenie? A gdyby tak zamknąć je jeszcze w kruchym idealnym cieście? Mazurek perfekcyjny nie istnieje? A no właśnie, że istnieje! Mam dla Was sztos sztosów i króla tej Wielkanocy – mazurek pistacjowo – malinowy, który pokocha każdy … Artykuł Mazurek pistacjowo malinowy pochodzi z serwisu
Flymetothespoonpszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia pół szklanki cukru 1 jajko 1/5 szklanki oleju KRUSZONKA: 70g mąki 3 łyżki cukru 40 g masła DODATKOWO: pół szklanki dowolnych owoców typu maliny, truskawki, jagody, porzeczki, wiśnie (można użyć mrożonych) *** Jajko ucieramy z cukrem na puszystą masę *** *** Dodajemy olej, jogurt oraz przesianą mąkę wraz z proszkiem do pieczenia. Całość
Blog z ApetytemSzybki deser na jesienne wieczory - najlepszy jest piernik z kremem i malinami. Czytaj więcej
Ana Mari's worldMalinowa rozkosz to pyszne ciasto z malinami, które doskonale sprawdzi się na wyjątkowe okazje, jak i na co dzień do popołudniowej kawy czy herbaty. Artykuł Ciasto malinowa rozkosz pochodzi z serwisu Kulinarne Cuda
Kulinarne Cudaśniadanie aby rozpocząć pięknie dzień. Idealne będą także na deser, do kawy czy herbaty czy czystka. Szybko się je smaży, idealnie znikają z talerzyków, polecam. Racuchy twarogowe z malinami - przepis CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieSkładniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 500 g serka mascarpone 200 g śmietanki 36% kilka kropel aromatu waniliowego 4 łyżki cukru pudru + cukier do posypania ciasta mieszane owoce: maliny, borówki, jagody, brzoskwinie, truskawki itp. Sposób wykonania: Piekarnik nagrzewamy do 200°C. Dobrze schłodzone ciasto francuskie wykładamy na blachę piekarnika wyłożoną papierem do pieczenia. Brzegi ciasta nakładamy na siebie tworząc
Qchnia po prostunią zarówno dzieci, jak i dorośli Polecam! Składniki: 1 nieduży arbuz 3 galaretki przezroczyste (u mnie o smaku winogronowym) 1,2 litra wody ulubione owoce typu: truskawki, maliny, jagody, borówki, jeżyny, brzoskwinie, morele, porzeczki, winogrona, agrest itp. *** Galaretki rozpuszczamy w gorącej wodzie i odstawiamy do wystudzenia *** *** Arbuza myjemy i osuszamy. Odcinamy górną część oraz delikatnie
Blog z Apetytemgalaretki o smaku jagodowym/owoców leśnych + ok. 350 ml gorącej wody 2 galaretki krystaliczne + 700 ml gorącej wody ok. 350 owoców świeżych lub mrożonych (u mnie maliny i borówki) Wykonanie: Formę wyłożyć papierem do pieczenia, następnie na spodzie ułożyć biszkopty, tak żeby nie zostało żadnych wolnych przestrzeni. Galaretki jagodowe rozpuścić w 350 ml wody. Odstawić do całkowitego ostudzenia
Healthy food explorer