Składniki: 2 brzoskwinie 150 g borówek 150 g malin 1/4 melona (330 g) kawałek arbuza (280 g) 30 g orzechów 1 łyżka miodu Przygotowanie: Brzoskwinie, melona i arbuza obrać ze … Czytaj dalej Sałatka owocowa
czarrna od kuchnitrzeba? Na 4 pucharki Jogurt naturalny 600ml (po 150 na deser) 2 czubate łyżki miodu- dowolny 200g borówek duży plaster arbuza- tak około 300g- kroimy w kosteczkę maliny- po 5-6 na deser (można więcej) pestki dyni – 4 łyżki ziarno słonecznika 4 łyżki dwie łyżeczki suszonej żurawiny (można to pominąć) Robimy! Miód mieszamy z jogurtem Do każdego pucharku: wykładamy
Latosiowydomszybkie ciasto? Kefirowe ciasto z owocami będzie idealne! Możesz do niego użyć dowolnych sezonowych owoców, zarówno świeżych, jak i mrożonych. Ja do swojego wykorzystałam świeże borówki i mrożone czarne maliny. Inne przepisy na ciasta znajdziecie TUTAJ . Składniki /blaszka ok. 26x32cm/: 3 duże jajka 1 szklanka kefiru 1/2 szklanki oleju 3/4 szklanki cukru 2 i 1/2 szklanki mąki pszennej
Pasja Smakubyła promocja i nieco mnie poniosło, kupując aż 7 kg. Jestem smakoszką tych owoców i w sezonie jem je praktycznie co drugi dzień. Ogólnie mrożę wiele owoców takich jak: maliny, truskawki, jeżyny, porzeczkę, wiśnię, jagody. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Do mrożenia użyłam woreczków na żywność, a nie zwykłych woreczków foliowych, bo wtedy mam pewność, że nie dostaje mi się powietrze
Zdrowie i pysznie na talerzuBabeczki z gałkami ocznymi na Halloween. Składniki na 12 babeczek Maliny 300g (mogą być mrożone) Mąka tortowa 300g Proszek do pieczenia 1,5 płaskiej łyżeczki Soda oczyszczona pół łyżeczki Cynamon 1 łyżeczka Ekstrakt cytrynowy 1 łyżeczka Jajko 1 j The post Muffiny malinowe z ‘oczami’ na Halloween appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojeZostało mi jeszcze trochę mrożonych malin z ogródka Mamusi i od kilku dni myślałam jak je wykorzystać. Po rozmrożeniu kształtne to one już nie były, więc postanowiłam je przerobić na frużelinę (zobacz przepis: frużelina malinowa ), którą następnie The post Ciasto / tort stracciatella z frużeliną malinową appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przebojeciepłych płatków, wody, a nawet do jogurtu. Oprócz smaku sprawiają, że posiłek wygląda bardziej atrakcyjnie i kusi nawet niejadków. Na zdjęciach widnieją zamrożone truskawki, ale z powodzeniem możecie użyć malin, jagód, borówek lub innych owoców. Polecam! owoce w dowolnej ilości (u mnie na zdjęciach truskawki) foremki do mrożenia kostek lodu o różnych kształtach Owoce należy umyć oraz osuszyć
Di gotujeorzechowego nie potrzebują już dodatkowego słodzenia. Tym razem do śniadania wykorzystałam moją ulubioną kaszę jaglaną i niedoceniany amarantus. Ta kokosowa jaglanka Read More Artykuł Kokosowa jaglanka z amarantusem i malinami pochodzi z serwisu flymetothespoon - blog kulinarny
Flymetothespoonborówkami 800 g serka homogeniowanego wanilowego 2 galaretki truskawkowe 1 galaretka o smaku owoców egzotycznych 100 borówek amerykańskich na wierzch 2 galaretki truskawkowe ok 500 g owoców, u mnie maliny, borówki, czereśnie, winogrono jasne Składniki przygotować wcześniej aby były w temperaturze pokojowej. Wcześniej przygotować także galaretkę o smaku owoców egzotycznych. Rozpuścić ją w szklance gorącej wody (250ml) i wylać
Monia miesza i gotujemaślanych 4 łyżki masła orzechowego Masa serowa: 1op. Żelatyny 1 kubek śmietany 30% 1 kg zmielonego twarogu Cukier sok wyciśnięty z limonki 200g malin 200g jeżyn 200g borówek Przygotowanie: Ciastka kruszymy, mieszamy z masłem orzechowym. Owoce myjemy, osuszamy, blendujemy w osobnych miseczkach Masą wykładamy spód tortownicy Śmietanę podgrzewamy z żelatyna
Luźna Kuchniaowocami, masę z ciemnymi owocami i resztę masy bez owoców. Nie wyrównywać poszczególnych mas, niech same się rozlewają, jak im wygodnie. Na wierzchu ułożyć owoce. W moim wypadku to maliny, które po upieczeniu będą ładnie się rozpływać. Wstawić tortownicę do piekarnika. Piec 15 minut. Potem zmniejszyć temperaturę piekarnika do 160 stopni C. i piec jeszcze godzinę. Po upieczeniu sernik zostawić
Weekendy w domu i ogrodzieWażne: mleko i mascarpone muszą być bardzo mocno schłodzone - min. 24 godziny w lodówce 350 g mascarpone 240 g skondensowanego słodzonego mleka Dodatkowo duuużo rożnych owoców np. miks truskawek, malin, jagód, borówek, jeżyn, porzeczek, czereśni, moreli Mascarpone przełożyć do misy miksera, dolać mleko. Zmiksować do uzyskania gęstego kremu. Krem przełożyć na wystudzony spód, schłodzić w lodówce przez ok. 2 godziny
Pełny talerzmieszkają na końcu świata dopiero zaczynają dojrzewać. Dlatego z przyjemnością jeszcze się nimi zajadamy. Jeżeli nie macie już pod ręką truskawek do tej tarty można wykorzystać inne owoce, np. maliny, jagody. Tartę baaardzo polecam, bo jest banalnie prosta i szybka w przygotowaniu. Tarta kokosowa z truskawkami Składniki na formę do tarty ok.23 cm: Spód 260 g ciastek owsianych
Pełny talerzcukru 1 jajko Wszystkie składniki mieszamy lub miksujemy do ich połączenia. Masę przekładamy na podpieczony spód i pieczemy przez 20 minut. Owoce i kruszonka : 600 g owoców leśnych (porzeczek, malin, borówek, truskawek) 3 łyżki skrobi ziemniaczanej 1/4 szkl. ksylitolu/erytrolu/cukru Owoce myjemy i osuszamy ręcznikiem. Łączymy z ksylitolem/erytrolem/cukrem i skrobią. 5 łyżeczek mąki pełnoziarnistej 4 łyżeczki ksylitolu/erytrolu/cukru 3 łyżeczki masła Składniki
CzarnawisienkaWarstwa biała: 300 ml jogurtu roślinnego bez cukru o smaku naturalnym (może być np. sojowy lub sojowo-kokosowy) syrop z agawy (ilość do smaku) Warstwa czerwona: 300 g truskawek, malin lub innych (świeże lub mrożone) syrop z agawy (ilość do smaku) Wykonanie: Jogurt dosładzamy syropem do smaku. Owoce miksujemy w blenderze na gładką masę i słodzimy według uznania. Następnie
Lamarida.pl