nakładaj po łyżce masy. Smaż na średnim ogniu i kiedy pojawią się pęcherzyki przewróć na drugą stronę i smaż jeszcze chwilkę. Gotowe podawaj z ulubionymi dodatkami - u mnie maliny i pasta sezamowa
Zdrowie na języku :Pkremówki 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki cukru waniliowego + woda z cytryną lub wytrawne białe wino na poncz, dowolne owoce do dekoracji (u mnie borówki, maliny, granat), dżem malinowy do przełożenia ciasta Szpinak myjemy, osuszamy na ręczniku i miksujemy. W takim blenderze jak mój trzeba to zrobić na raty, miksując jednorazowo nie za dużą garść. Jajka
CiastkozercyPyszny, nie za słodki deser. Podbije serce każdego czekoladoholika :) To najprostszy mus na świecie, który wykonacie w 5 minut. Świetnie smakuje z owocami takimi jak maliny i truskawki. Oczywiście możecie wybrać inną czekoladę np. mleczną lub białą ale pamiętajcie o tym żeby musu już nie dosładzać no chyba, że lubicie słodkie 😀 Składniki: 300 ml śmietany 36% 100 g gorzkiej czekolady
Słodka Strefamasę cukrową + sok z pomarańczy na poncz, barwniki spożywcze w żelu (u mnie czerwony i niebieski), złota farbka lub jadalny brokat cukierniczy, 2 opakowania galaretki, dowolne owoce (u mnie maliny), gorzka czekolada lub polewa czekoladowa na oczy. Biszkopty pieczemy według przepisu . Można zrobić to dzień wcześniej, żeby miały dużo czasu na przestudzenie. Galaretkę rozpuszczamy w ok. 400 ml gorącej wody
Ciastkozercyłyżki masy. Smaż na pełnym ogniu, a kiedy pojawią się pęcherzyki przewróć na drugą stronę i smaż jeszcze chwilkę. Podawaj z ulubionymi dodatkami. U mnie banan, maliny i pasta sezamowa
Zdrowie na języku :PPyszny, nie za słodki deser. Podbije serce każdego czekoladoholika :) To najprostszy mus na świecie, który wykonacie w 5 minut. Świetnie smakuje z owocami takimi jak maliny i truskawki. Oczywiście możecie wybrać inną czekoladę np. mleczną lub białą ale pamiętajcie o tym żeby musu już nie dosładzać no chyba, że lubicie słodkie 😀 Składniki: 300 ml śmietany 36% 100 g gorzkiej czekolady
Słodka Strefaciasto: 250 ml wody 125 g masła 1 szkl. mąki pszennej szczypta soli 4 jajka krem: 500 ml śmietanki 36% 1 łyżka cukru pudru 3 łyżki musu z malin ( domowej roboty) ponadto: cukier puder do oprószenia Zagotować wodę z masłem i szczyptą soli,zdjąć z ognia,wsypać mąkę i energicznie mieszać aż ciasto utworzy zwartą kulę. Wystudzić
Kolorowa kuchnia ElkiSkładniki na 2 porcje: wiórki kokosowe pozostałe po zrobieniu mleka kokosowego z tego przepisu 2 łyżki lnu garść daktyli mrożone lub świeże maliny lub inne owoce 1 banan 1/2 szklanki wrzątku Przygotowanie: Len mielimy. Dodajemy do lnu daktyle i zalewamy 1/2 szklanki wrzątku, mieszamy i odstawiamy na około 10 minut. Len z daktykami oraz banan dodajemy
Szkrab Je SamOwocowe semifreddo to smaczny i pomysłowy deser na Walentynki. Smakuje z wszystkimi owocami. Mrożonymi i świeżymi. Bardzo dobre jest z malinami, truskawkami, czy nawet porzeczką. Pięknie wygląda i zachwyca gości. Możemy je przyrządzić tak jak tiramisu semifreddo z serkiem mascarpone: przepis tutaj, albo z jogurtem i kremowym serkiem typu ulubiony. Dodatkowo biszkopty można nasączyć likierem
dolcevitainmykitchenstylu francuskim, mięciutkie w środku z lekko chrupiącą jajeczną skorupką. Te akurat także z posmakiem cynamonu, a na nich pyszny, świeży twarożek, kilka kleksów jogurtu greckiego, mrożone jeżyny i maliny, które swoją słodką kwaskowatością świetnie pasują do twarożku i cynamonu :) No i miód gryczany, który swoim zdecydowanym smakiem z nutą karmelu zwieńcza i łączy całość w śniadanie mistrzów niedzielnych poranków
Kuchnia w Słońcu SkąpanaZapraszam na pyszny urodzinowy tort malinowo-czekoladowy z galaretką. Biszkopt, bita śmietana z mascarpone oraz maliny i Nutella to idealne połączenie na obchody 33 urodzin :) Czytaj więcej
Ana Mari's worldOoomega) 1/2 łyżeczki cukru z prawdziwą wanilią 1 łyżka musu kokosowego 1 łyżeczka masła migdałowego 1/2 banana 1 łyżeczka syropu klonowego Dodatki: 1/2 banana, mrożone maliny, wiórki kokosowe, cynamon cejloński Przygotowanie: Do rondelka wsyp płatki owsianego, zalej mlekiem, dodaj mus kokosowy, masło orzechowe i syrop klonowy. Gotuj do momentu uzyskania preferowanej konsystencji. Przed końcem wmieszaj rozgniecionego
Zdrowie na języku :Pporcja): 2 mrożone banany pokrojone w plasterki 1 łyżka surowego kakao (Terrasana) 1 łyżka surowych jagód maqui (Terrasan) 100 ml mleka roślinnego 1 łyżka nasion chia dodatki: banan, maliny, surowe nasiona konopi (Terrasana) Przygotowanie: Wszystkie składniki (oprócz dodatków) przełóż do malaksera i zmiksuj na gładką masę. Smoothie przełóż do miseczki i udekoruj wybranymi dodatkami
Zdrowie na języku :Płyżeczki cukru wanilinowego 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia galaretka z owocami 3 galaretki o smaku malinowym 4 szklanki wrzącej wody 0,6 kg mrożonych owoców (np. mieszanka borówek, malin i truskawek) krem śmietanowy 1 duże opakowanie śmietany 30% (400 ml)* 1 opakowanie serka mascarpone (250 g)* 2-3 łyżki cukru pudru beza 4 białka (rozmiar
Ugotowaćcukru pudru 1 łyżeczka cukru waniliowego lub ziarenka z ½ laski wanilii 125g miękkiego masła 1 żółtko 50-60g wody Dodatkowo do wypełnienia tartaletek: mix owoców u mnie jagody, maliny i morele 125g serka mascarpone 200g śmietany kremówki 2-3 łyżki cukru pudru Wykonanie: do miski lub na stolnicę wykładamy wszystkie składniki czyli mąkę, cukier, cukier waniliowy
Słodkie zapomnienie