ogórki - 26028 przepisów (strona:436/1736)

Sałatka z pierożkami tortellini 138

language:EN-US;} Składniki: 300g Tortellini u mnie z farszem mięsnym 1 puszka kukurydzy Dawtona 1 puszka zielonego groszku Dawtona 1 puszka czerwonej fasolki Dawtona 1 średni zielony ogórek 3-4 ogórki kiszone Kawałek białej części pora Ćwiartka czerwonej papryki Majonez + jogurt naturalny typu greckiego po 3-4 łyżki Pieprz, sól do smaku Przygotowanie: Pierożki ugotować wg przepisu(...)opakowaniu, po ugotowaniu zahartować aby zapobiec sklejaniu się. Ogórki zielony oraz kiszone obrać ze skórki i pokroić w drobną kosteczkę. Tak samo pokroić paprykę. Por pokroić bardzo drobno. Warzywa z puszek odcedzić na sicie i wrzucić do miski razem z pierożkami i pozostałymi warzywami. Można również dodać szczypiorek czy natkę pietruszki a nawet posiekane jajko ugotowane na twardo. Tylko

W garach u Gosi
Klasyczna sałatka niemiecka 137

czerwone cebule 5 kiszonych ogórków Majonez Sól, czarny pieprz Sposób przygotowania: Ziemniaki ugotować w łupinach i ostudzić. Obrać i pokroić w dużą kostkę. Cebulę i kiszone ogórki posiekać w drobną kostkę. Dodać majonez tak aby spoił całość. Doprawić do smaku solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem

Pyry na Gaz
Zrazy wołowe zawijane 6700

wołowiny bez kości ( udziec, antrykot ) 20 dag boczku wędzonego, surowego 3 ogórki kiszone 2 cebule 3 kromki razowego chleba ostra musztarda 2 ząbki czosnku liść laurowy, ziele angielskie olej rzepakowy sól i pieprz Mieso kroimy w poprzek(...)włókien na plastry o grubości ok 1 cm.  Plastry wołowiny układamy na desce, przykrywamy folia spożywcza i rozbijamy cienko tłuczkiem do mięsa. Powierzchnia powinna się zwiekszyć dwukrotnie. Boczek, ogórki i chleb kroimy w słupki podobnej wielkości. Cebulę kroimy w piórka. Plastry wołowiny oprószamy solą i pieprzem, smarujemy musztardą. Na każdym płacie wołowiny układamy słupki boczku, chleba, ogórka

Atlas Smaków
Filet z morszczuka po kaszubsku 144

podczas Świąt. Zamiast morszczuka można użyć dowolnej ryby. 500 g mrożonego filetu z morszczuka sól  pieprz olej do smażenia  2 duże cebule 2 łyżki oleju 4-5 ogórków konserwowych panierka: 150 g mąki pszennej 150 g bułki tartej 2 jajka zalewa: 2 szkl. wody 1/2 szkl. oleju 6 łyżek octu 10% 4 łyżki cukru 4 łyżki koncentratu(...)rozgrzanym oleju na złocisty kolor z obu stron. Usmażone kawałki ryby ułożyć w głębokim naczyniu. Cebulę pokroić w piórka i zeszklić na oleju po czym ułożyć na usmażonych filetach. Ogórki pokroić w cienkie plasterki,ułożyć na warstwie z cebuli. Składniki zalewy doprowadzić do wrzenia i gotować na bardzo małym ogniu przez 10 minut. Gorącą zalewą zalać naczynie z rybą

Kolorowa kuchnia Elki
Sałatka z tortellini i kurczakiem 503

Moja propozycja na sałatkę z makaronem tortellini,smażonymi kawałkami kurczaka,świeżym ogórkiem i papryką. 1 op.250 g tortellini 1 filet z piersi kurczaka (300-400g)  świeży ogórek czerwona papryka pęczek koperku 2 łyżeczki przyprawy do gyrosa 1 łyżka oleju sól  świeżo mielony pieprz sos: 4 łyżki majonezu 1 ząbek czosnku Makaron ugotować wg wskazówek na opakowaniu(...)Filet pokroić w średnią kostkę,oprószyć przyprawą do gyrosa i usmażyć na oleju. Ogórka obrać,z papryki usunąć nasionka i pokroić w niedużą kostkę. Majonez połączyć z przetartym czosnkiem. Do miski włożyć makaron,usmażone mięso,pokrojoną paprykę i ogórka,dodać posiekany koperek. Połączyć wszystko z czosnkowym majonezem,doprawić do smaku solą i pieprzem. Sałatkę schłodzić w lodówce

Kolorowa kuchnia Elki
Sałatka makaronowa z warzywami i majonezem 226

spotkanie, jak i do zjedzenia przed TV 🙂 Dla mnie niezastąpiona na grillowe spotkanie. Ta sałatka z makaronem ma niezbyt wyszukane składniki, takie jakie można znaleźć na naszej działce (pomidory, ogórki, natka pietruszki), ugotowany makaron i majonez. Dosłownie w kilka chwil mamy pyszną i kolorową sałatkę makaronową, wystarczy wszystko wymieszać, doprawić i dodatek do grillowanego mięsa gotowy . Zapewniam(...)makaronową z warzywami? Składniki: 150 g (3/4 szklanki) ugotowanego w osolonej wodzie makaronu biawetta, orzo w kształcie ryżu ( al dente) 4 łyżki kukurydzy z puszki 1 duży pomidor 1 ogórek natka pietruszki sól, pieprz 1 łyżeczka soku z cytryny 2 łyżki majonezu Przygotowanie: Pomidora i ogórka myjemy, osuszamy, kroimy na pół. Z pomidora i ogórka usuwamy gniazdka nasienne i kroimy

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Sałatka z brukselki i ogórków 158

Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi;} Brukselka – 40 dag Ogórek zielony – 1 szt Rzodkiewka -1/2 pęczka Majonez – 3 łyżki Śmietana 2 łyżki Sól Cukier Pieprz kolorowy Brukselkę należy oczyścić, opłukać, zalać wrzącą osoloną wodą, dodać szczyptę cukru i gotować pod przykryciem. Do miękkości, odcedzić i ostudzić. Ogórki opłukać, obrać i   pokroić w półplasterki. Rzodkiewkę oczyścić, opłukać(...)zetrzeć ją na tarce jarzynowej o dużych oczkach. Brukselkę przekroić na pół, wsypać do miski, dodać ogórki i rzodkiewkę startą. Śmietanę wymieszać z majonezem, solą i pieprzem i polać sałatkę, delikatnie wymieszać

Camilla w kuchni
Sałatka z kapusty i ogórków do słoików 277

kapusty 2 kg ogórków 4 szt czerwonej papryki ( ok 80 dag) 1 kg cebuli  1 kg marchewki 2 duże ząbki czosnku 4 łyżki soli kamiennej   Ogórki porządnie umyć i wraz ze skórką poszatkować w plastry. Marchewki obrać ,poszatkować w cienkie plasterki.Kapustę poszatkować, a cebulę pokroić w piórka, paprykę również poszatkować w cienkie paski. Wszystkie

Kolorowa kuchnia Elki
Sałatka ziemniaczana z tuńczykiem 266

ugotowanych ziemniaków 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 1 czerwona cebula 4 ogórki kiszone 1 łyżka posiekanego szczypiorku 4 łyżki majonezu sól świeżo mielony pieprz Ziemniaki i ogórki pokroić w kostkę,tuńczyka odsączyć z zalewy,cebulę i por drobno posiekać. Zmieszać wszystkie składniki,dodać majonez,przyprawić do smaku solą i pieprzem. Sałatkę posypać posiekanym szczypiorkiem i schłodzić

Kolorowa kuchnia Elki
Sałatka chranowa 179

puszka ananasa 5 jajek ugotowanych na twardo 4 duże ogórki konserwowe majonez Wykonanie: Chrzan przełożyć na sito i odcisnąć nadmiar wody, ser żółty zetrzeć, ananas, jajka i ogórki pokroić w kostkę. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą i odrobiną majonezu

Mama Gotuje
Chłodnik z awokado 115

Moje nowe odkrycie - chłodnik z awokado. Delikatny w smaku z nutami ogórka, cytryny i czosnku. Chłodnik ma konsystencję aksamitnego musu, co sprawia, że zupa ma bardzo elegancki charakter, można ją podawać na przyjęciach. Chłodnik można dekorować przed podaniem na wiele efektownych sposobów: posypać ziołami, przyprawami, krojonymi lub całymi warzywami. Można go podać również z chrupiącą grzanką. Polecam na upalne(...)Składniki: 3 dojrzałe awokado (po 180 g każde) 1/2 ogórka szklarniowego 1-2 małe dymki (cienkie ze szczypiorkiem) 2 ząbki czosnku sok z 1/2 cytryny 300 ml jogurtu naturalnego 1/2 łyżki syropu z agawy lub miodu chilli w proszku sól do smaku do dekoracji przed podaniem : kilka pomidorków koktajlowych, kawałek ogórka Przygotowanie: Obrane awokado, dymki, czosnek i obranego ze skórki

Codziennik Kuchenny
Sałatka ziemniaczana z kiszonym ogórkiem, rzodkiewką, jajkiem i koperkiem 124

Pożywna sałatka, gdzie w smaku dominuje ziemniak i ogórek. Polecam na drugie śniadanie, przekąskę w ciągu dnia lub (może nawet?) na kolację. Do tego podałam ją w swojej ulubionej miseczce z Maroka, wtedy smakuje jeszcze lepiej;) Składniki: 2 duże ziemniaki ugotowane w mundurkach 3 kiszone ogórki 8 rzodkiewek 3 jajka ugotowane na twardo(...)papryka 4 łyżki jogurtu naturalnego, ja użyłam Bakomy typu greckiego, gęstego 1 łyżka majonezu Przygotowanie: Ugotowane i wystudzone ziemniaki obierz ze skórki, pokrój w kostkę. W kostkę pokrój także ogórki i jajka ugotowane na twardo, a w cienkie talarki pokrój rzodkiewkę. W miseczce wymieszaj ziemniaki z resztą składników, jogurtem i majonezem, przypraw do smaku, dodaj koperek. Można dodać więcej

Zasmakuj Kuchni
Pasta makrelowo – jajeczna, idealna do kanapek 527

jest problem. Nie wiem jak Wy ale je wszystkie bardzo lubię. Na dzisiaj przygotowałam pastę makrelowo – jajeczną z dodatkiem ogórka i cebuli. Oj będzie smakowało. Składniki: 1 wędzona makrela 4 ugotowane jajka na twardo ½ średniej cebuli 2 kiszone ogórki 3 łyżki majonezu light Wykonanie: Ogórki, jajka i cebulę kroimy w kostkę. Z makreli usuwamy skórę i ości. Delikatnie

Smaki Ewy
Sałatka z ryżem i tuńczykiem 203

przygotowania sałatki, tuńczyka w sosie własnym aniżeli tuńczyka w oleju, bowiem sałatka będzie mniej tłusta. Sałatka z ryżem i tuńczykiem - składniki: 1 torebka ryżu 3 jajka 2 duże ogórki konserwowe 1/2 pęczku szczypiorku 1 czerwona papryka 2 łyżki majonezu 1 puszka tuńczyka w sosie własnym Sałatka z ryżem i tuńczykiem - przepis: Ryż gotujemy zgodnie(...)instrukcją na opakowaniu i odstawiamy do ostygnięcia. Jajka gotujemy na twardo, odstawiamy do ostygnięcia i kroimy w drobną kosteczkę. Paprykę myjemy, pozbawiamy gniazda nasiennego i kroimy w kosteczkę. Ogórki konserwowe kroimy w kosteczkę i odsączamy na sitku. Szczypiorek drobno siekamy. Kukurydzę odsączamy z zalewy. Wszystkie składniki przekładamy do miski i mieszamy z 2 łyżkami majonezu. Prawda, że prosto

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!

Proponowane wyszukiwania