Proporcje wg uznania :) #Q uinoa ugotowana z rodzynkami na #mleku #kokosowym . Podana z #malinami , posypana #amarantusem ekspandowanym
Szkrab Je Samłyżki surowej kaszy jaglanej - 3/4 szklanki mleka kokosowego - 1 banan - 1 jabłko - garść malin - 1 łyżka soku z czarnego bzu 100 procent - 1 łyżeczka chia - 2 łyżki amarantusa ekspandowanego Kasze jaglana dobrze płuczemy i gotujemy na mleku kokosowym. Dodajemy do kaszy wszystkie składniki oprócz chia i amarantusu. Blendujemy na gładką masę. Dodajemy chia i amarantus. Odstawiamy
Szkrab Je SamCzas przygotowania: 45 minut Składniki: 3/4 szklanki płatków owsianych szczypta soli 1,5 szklanki mleka 1 łyżka wiórków kokosowych 1 dojrzała figa 2 śliwki garść winogron garść malin 1 łyżeczka pestek z dyni kilka orzechów pekan opcjonalnie cukier lub miód Wykonanie: Do garnuszka, najlepiej z grubym dnem, wlewamy mleko, dodajemy płatki, wiórki, sól i odstawiamy na 30 minut
Kulinarne przygody Gatityjajka 1 płaska łyżka cukru kokosowego 1 łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią 1 łyżeczka oleju kokosowego Dodatki: krem krówkowy pistacjowo-kakaowy (Super Krówka) oraz maliny Przygotowanie: Białka oddziel od żółtek. Białka ubij na sztywną pianę, a żółtka ucieraj mikserem z cukrami. Ryż zmiel na mąkę lub użyj gotowej mąki. Do utartych żółtek dodaj mąkę, proszek
Zdrowie na języku :POwsianka z masłem orzechowym Czas przygotowania: 50 minut Składniki: 3/4 szklanki płatków owsianych zwykłych 1,5 szklanki mleka 1 łyżka masła orzechowego miód do smaku garść malin garść borówek amerykańskich Wykonanie: Do garnuszka, najlepiej z grubym dnem, wlewamy mleko, dodajemy płatki i odstawiamy na 30 minut. Następnie gotujemy, aż mleko zacznie wrzeć. Wtedy zmniejszamy ogień i gotujemy
Kulinarne przygody Gatityroku zrobiłam sok z malin i został mi garnek pulpy owocowej. Postanowiłam ją wykorzystać i zrobić choć kilka słoiczków dżemu, aby wszystko nie poszło w kosz. Oczywiście najlepszy dżem jest ze świeżych owoców, ale i taki może się przydać np do ciast, naleśników itp. Składniki: pulpa malinowa po zrobieniu soku cukier do smaku żelfix (ilość wg wagi i instrukcji
Kuchnia domowa Aniziarenka z laski wanilii lub cukier waniliowy Śmietanę wymieszać z cukrem pudrem i wanilią. Krem może być rzadki Ponad to będziecie potrzebować około 300 gram owoców - ja użyłam malin Nie koniecznie trzeba posmarować tort dookoła, wystarczy posypać cukrem pudrem, ale jeśli chcecie posmarować, można ubić śmietanę, lub skorzystać z przepisu na masę maślaną Tu znajdziecie przepis. Wykonanie Polecam
Piekarz-Kucharz-Garkotłukzupie z selera. Prosta, smaczna, nieskomplikowana i szybka w przygotowaniu. Jesienna, rozgrzewająca. Kilka wpisów temu pokazałam wam swoją podstawową wersje, tym razem zmodyfikowałam ją o dodatek piernika i malin. Ciekawe czy takie połączenie przypadnie wam do gustu? Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietniksłonecznikowego bądź rzepakowego 40 gram proszku budyniowego śmietankowego bez cukru (przy zakupie opakowania budyniu sprawdź jego gramaturę 35gram a 40 robi różnicę) Inne: 250-300 gram owoców takich jak:maliny,borówki,jeżyny czy truskawki mrożonych owoców nie rozmrażaj! Potrzebne burżujskie przedmioty:tarka, mikser... Jeśli nie masz - idź się zapożyczyć do współlokatora/sąsiada wzamian za kawałek ciacha Wykonanie kruchego ciasta
U Fiolkizrobię! Jedynym problemem, aby zrobić owocową biedronkę było dostanie wszystkich potrzebnych owoców w jednym czasie. Dlatego, gdy ostatniego dnia sierpnia zauważyłam na targu jeżyny, potem maliny i na końcu borówki byłam w totalnym szoku! Zanim Więcej... Artykuł Bezglutenowa tarta czekoladowa Biedronka pochodzi z serwisu Słodki Pomysł
Słodki Pomysłnowość - galaretka krystaliczna,a ja bardzo lubię testować nowości więc zrobiłam na prędce deser. Deser robi wrażenie,bo owoce są pięknie wyeksponowane. 1 galaretka krystaliczna 500 ml wrzątku maliny borówki bita śmietana do dekoracji Galaretkę rozpuścić we wrzątku i odstawić do wystudzenia. Szklanki napełnić do połowy wysokości owocami i zalać przestudzoną galaretką. Wstawić do lodówki i chłodzić do momentu
Kolorowa kuchnia Elkikażdym razem można powiedzieć że inną. Jestem przekonana, że każdy z Was znajdzie odpowiednią wersję dla siebie:) Składniki: 5 łyżek płatków owsianych 1 kubeczek jogurtu naturalnego garstka borówek kilka malin Przygotowanie: Do miseczki lub wysokiej szklanki wsypujemy płatki. Dodajemy jogurt naturalny i mieszamy. Czekamy kilka minut aż napęcznieją. Dodajemy umyte i osuszone owoce
Kuchnia Pełna Pasjiłyżki śmietanki kremówki 36% Czekoladowy krem – ganache: 100g gorzkiej czekolady o zawartości kakao 60% 60ml śmietanki kremówki 36% 2 łyżki masła (około 30g) Dodatkowo: sól w płatkach do posypania maliny do ozdoby Ciasto: 1. Do miski przesiać mąkę z kakao, dodać pozostałe składniki na ciasto i wymieszać mikserem, aż powstaną wilgotne okruchy. 2. Blat podsypać mąką i wysypać wilgotne okruchy
Mała CukierenkaWlewamy dobrze schłodzoną śmietanę, ser i cukier. Mieszamy do uzyskania gęstego kremu czas 1-2 min/obr.4 Krem wykładamy na ciasto czekoladowe. Na krem dajemy sezonowe owoce – u mnie maliny i borówki. Przyozdabiamy listkami mięty. The post Ciasto czekoladowe z bitą śmietaną i owocami appeared first on Thermomix przepisy
Themo przepisyspróbowania. Składniki: 500 g jogurtu tupu greckiego 3 łyżki miodu akacjowego lub rzepakowego 2 łyżki soku z cytryny : Owoce: 100 g borówki amerykańskiej 50 g malin 150 g świeżego mango 100 g moreli Wykonanie : 1. Jogurt miksujemy z miodem i sokiem z cytryny. Formę wykładamy folią spożywczą i wylewamy masę równomiernie rozprowadzając
vaniliowoczekoladowa