Krem: garść orzechów ziemnych (ok. 30 g), 1 płaska łyżka kakao (ok. 10 g), 1 łyżeczka miodu (6 g), odrobina mleka do konsystencji. Dodatkowo: garść mrożonych malin (ok. 40 g) Zmiksować, wlać do dużego kubka, wstawić do mikrofali na 3 min, moc 650 W. UWAGA! Czas pieczenia może różnić się w poszczególnych mikrofalówkach! Po wyjęciu odwrócić kubek na talerzyk, żeby
Vroblewska-fitlifejogurtu naturalnego 1 miarka odżywki białkowej o dowolnym smaku; tu: waniliowa (ok. 30 g) 2 łyżki malin świeżych / mrożonych (ok. 30 g) 1 łyżka posiekanych nerkowców (ok. 10 g) Zmieszać jogurt z odżywką. Połączyć z owocami i orzechami. Zamrozić najlepiej na noc. SMACZNEGO ! Wartość energetyczna*: 250 kcal 28,7 g białka
Vroblewska-fitlifeodżywki białkowej (u mnie Allnutrition) (ok. 15 g) 2 łyżki mleka 2% (ok. 20 g) 1/4 łyżeczki sody oczyszczonej cynamon Dodatki: jogurt naturalny 100 g, owoce jagodowe (tutaj: maliny, porzeczki, truskawki) 100 g Podane składniki zmiksować, smażyć na bardzo lekko natłuszczonej patelni na najmniejszym ogniu. Udekorować jogurtem i owocami. SMACZNEGO ! Wartość energetyczna*: 360 kcal 26,2 g białka
Vroblewska-fitlifenauczyć oraz wielu uczestników na wszystkich warsztatach. Niech te 3 minione lata będą dopiero wstępem do jeszcze lepszej przygody. Sto lat! Na około 30 sztuk: opakowanie papieru ryżowego szklanka malin szklanka truskawek pół szklanki jagód pól szklanki czereśni lub inne dowolne owoce opcjonalnie jadalne kwiaty np. bratki 150 g gorzkiej, surowej czekolady Owoce myjemy, z czereśni usuwamy pestki, większe truskawki
Mienta blogcudowności. :) Składniki na crumble: 100 gramów mąki pszennej 50 gramów płatków owsianych górskich 50 gramów cukru trzcinowego 100 gramów masła 82% Pozostałe składniki: 300-400 gramów owoców sezonowych: truskawki, maliny 4-5 łyżeczek płatków róż ucieranych z cukrem * Do podania: lody * - możesz pominąć w przepisie płatki róż (ja mam to szczęście je posiadać), w ich miejsce dodaj do owoców cukier
Garniec Magaliemascarpone 1 jajko 1 op. ciasta filo 2 łyżki stopionego masła do posmarowania ciasta i foremki łyżka cukru z wanilią i kardamonem łyżka mąki kukurydzianej Owoce: truskawki, jagody, maliny, porzeczki, kiwi Dekoracja: cukier puder mięta Jajko rozbełtać, wymieszać z mascarpone, mąką kukurydzianą i cukrem. Ciasto filo rozwinąć i pokroić na kwadraty o boku 11cm. Formę na muffinki (taką
Smakołyki Asiletnie popołudnie. Spód: 130 g kakaowych herbatników 50 g masła Sernik: 500 g mascarpone 3 łyżki cukru pudru 2 łyżki budyniu waniliowego 2 jajka Owoce: brzoskwinia kiwi truskawki borówki maliny Dekoracja: mięta cukier puder Spód: herbatniki drobno pokruszyć i wymieszać z rozpuszczonym masłem. Dno tortownicy (śr. 18 cm) wyłożyć papierem do pieczenia, zapiąć obręcz. Spód wylepić herbatnikami, uklepać i schłodzić
Smakołyki Asiwyciskamy z worka rancik, który sprawi, że owoce lub sok z nich nie będzie wydostawał się na zewnątrz ciasta. do środka nakładamy ulubione owoce. U mnie pierwsza warstwa to maliny, druga – truskawki, a ostatnia to borówki. Powtarzamy układanie tortu z resztą spodów. Truskawki warto pokroić sobie na mniejsze kawałki/plasterki. Gotowy tort pokrywamy w całości kremem i wyrównujemy brzegi
Ciastkozercydzięki owocom - orzeźwiający, w sam raz jako lekki deser na upalne dni. Można użyć mieszanki owoców sezonowych, ewentualnie mrożonych. Składniki na blaszkę o wym. ok 22x28cm: 300 g malin i porzeczek (lub innych sezonowych) 5 jajek 1,5 łyżki kakao 5 płaskich łyżek mąki pełnoziarnistej orkiszowej (wg. uznania można pomieszać pół na pół z mąką jasną orkiszową
Ze smakiem i z pasjąCAMEMBERT można zapiekać z wieloma różnymi dodatkami – wytrawnymi, słodkimi,... Artykuł PIECZONY CAMEMBERT Z MIODEM I MALINAMI pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINEużyłam zwykłego twarogu) 3 łyżki cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 1 jajko 0,5 opakowania budyniu waniliowego 2 łyżki kwaśnej śmietany Składniki na kruszonkę + świeże owoce – u mnie maliny W ciepłym mleku rozpuszczamy łyżkę cukru i drożdże. Odstawiamy do wyrośnięcia. Rozpuszczamy masło i odstawiamy do przestudzenia. Jajka ucieramy z cukrem. Wszystkie składniki mieszamy razem w misce i wyrabiamy ciasto
Ciastkozercynaturalnego 100 ml jogurtu naturalnego 2-3 łyżki masy karmelowej 1 cukier waniliowy 2 płaskie łyżki żelatyny 1/2 czerwonej galaretki 120 g … Czytaj dalej Serniczki karmelowe z malinami
czarrna od kuchniKruche ciasto, rabarbar, maliny i beza to idealne połączenie do najlepszego wiosennego ciasta! Czytaj więcej
Ana Mari's worldKruche ciasto, rabarbar, maliny i beza to idealne połączenie do najlepszego wiosennego ciasta! Czytaj więcej
Ana Mari's worldsmakiem. Serniczki: 300 g serka na serniki 1 jajko 3 łyżki kaszy manny 2 łyżki mąki pszennej łyżka miodu mąka do obtoczenia olej do smażenia Sos: 1 szkl malin 1/2 szkl jagód 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 łyżka miodu Sos: Owoce przesypać do rondelka i podlać 2 łyżkami wody. Moje były mrożone więc puściły więcej wody podczas podgrzewania. Do świeżych
Smakołyki Asi