Bardzo dobre ciasto, dosłownie jak puszek. Nic suche, szybko się je robi. Polecam mocno Użyłam tu „Dalkowski Advocaat Starotoruński” 16 % alkoholu, ponieważ jest bardziej gęsty jak zwykły ajerkoniak, smak ten sam . Tylko bardziej mocny smak alkoholowy. Białka ubić na bardzo sztywną pianę, powoli wsypywać cukier puder,cukier waniliowy. Dokładnie ubić, następnie dodawać po jednym żółtku, ciągle ubijać. Podczas ubijania powoli wlewać olej, a potem advocat. Mąkę tortową i ziemniaczaną, proszek do pieczenia przes... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...Uwielbiam fotografowanie, gotować i piec a teraz jeszcze troszeczkę biegać 😉 Mam bloga kulinarnego na którego serdecznie zapraszam www.kuchniapokolen.pl