około 6) Składniki: Bezy: 6 białek 250g drobnego cukru 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka skrobi ziemniaczanej Dodatkowo: 300ml śmietany kremówki Ulubione owoce: truskawki, jagody, borówki, czereśnie, maliny Białka umieszczamy w misce miksera i ubijamy. Pod koniec ubijania, kiedy nam się wydaje, że masa już ma stałą formę dodajemy stopniowo cukier wsypując po łyżce oraz sok z cytryny
Kolizje Smakówowoców użyjecie. Polecam! (1-2 porcje) 250 ml jogurtu owocowego (dowolny smak) 100g crunchy (mogą być zwykłe płatki błyskawiczne lub pokruszone ciasteczka) 2 garście owoców (u mnie czereśnie i maliny) (*) 1 łyżeczka żelatyny Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody i po ostudzeniu zmiksować (do puszystości) z jogurtem. (Można dodać kawałki owoców lub zmiksować je razem z jogurtem.) Mus układać
Di gotujeLekka i puszysta Składniki 400 ml śmietany 30% 2 łyżki żelatyny 100 g malin 1 słoik jagód w cukrze 1/2 opakowania galaretki 1 cukier waniliowy na spód: pół na pół … Czytaj dalej Tarta śmietanowa z owocami
czarrna od kuchniniej pokrojone w kostkę brzoskwinie. Przykrywamy drugim blatem biszkoptu i następnie nakładamy krem i brzoskwinie itd. Brzegi oraz wierzch także smarujemy kremem. Górę tortu dekorujemy świeżymi owocami np. malinami, jagodami. Post Śmietanowy tort z owocami pojawił się poraz pierwszy w Kulinarny Blog - wiesz jak gotować
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!białko 5 g (1 łyżeczka) oliwy 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 1/2 łyżeczki cynamonu Do podania: 75 g jogurtu naturalnego, 60 g mrożonych malin (pół szklanki) Wszystkie składniki zmiksować razem. Leciutko natłuścić gofrownicę, żeby nie przywierały, nalać ciasto i gotowe! SMACZNEGO ! Wartość energetyczna*: 325 kcal 31 g białka 12 g tłuszczu 33 g węglowodanów ogółem
Vroblewska-fitlifeKrem: garść orzechów ziemnych (ok. 30 g), 1 płaska łyżka kakao (ok. 10 g), 1 łyżeczka miodu (6 g), odrobina mleka do konsystencji. Dodatkowo: garść mrożonych malin (ok. 40 g) Zmiksować, wlać do dużego kubka, wstawić do mikrofali na 3 min, moc 650 W. UWAGA! Czas pieczenia może różnić się w poszczególnych mikrofalówkach! Po wyjęciu odwrócić kubek na talerzyk, żeby
Vroblewska-fitlifejogurtu naturalnego 1 miarka odżywki białkowej o dowolnym smaku; tu: waniliowa (ok. 30 g) 2 łyżki malin świeżych / mrożonych (ok. 30 g) 1 łyżka posiekanych nerkowców (ok. 10 g) Zmieszać jogurt z odżywką. Połączyć z owocami i orzechami. Zamrozić najlepiej na noc. SMACZNEGO ! Wartość energetyczna*: 250 kcal 28,7 g białka
Vroblewska-fitlifeodżywki białkowej (u mnie Allnutrition) (ok. 15 g) 2 łyżki mleka 2% (ok. 20 g) 1/4 łyżeczki sody oczyszczonej cynamon Dodatki: jogurt naturalny 100 g, owoce jagodowe (tutaj: maliny, porzeczki, truskawki) 100 g Podane składniki zmiksować, smażyć na bardzo lekko natłuszczonej patelni na najmniejszym ogniu. Udekorować jogurtem i owocami. SMACZNEGO ! Wartość energetyczna*: 360 kcal 26,2 g białka
Vroblewska-fitlifenauczyć oraz wielu uczestników na wszystkich warsztatach. Niech te 3 minione lata będą dopiero wstępem do jeszcze lepszej przygody. Sto lat! Na około 30 sztuk: opakowanie papieru ryżowego szklanka malin szklanka truskawek pół szklanki jagód pól szklanki czereśni lub inne dowolne owoce opcjonalnie jadalne kwiaty np. bratki 150 g gorzkiej, surowej czekolady Owoce myjemy, z czereśni usuwamy pestki, większe truskawki
Mienta blogcudowności. :) Składniki na crumble: 100 gramów mąki pszennej 50 gramów płatków owsianych górskich 50 gramów cukru trzcinowego 100 gramów masła 82% Pozostałe składniki: 300-400 gramów owoców sezonowych: truskawki, maliny 4-5 łyżeczek płatków róż ucieranych z cukrem * Do podania: lody * - możesz pominąć w przepisie płatki róż (ja mam to szczęście je posiadać), w ich miejsce dodaj do owoców cukier
Garniec Magaliemascarpone 1 jajko 1 op. ciasta filo 2 łyżki stopionego masła do posmarowania ciasta i foremki łyżka cukru z wanilią i kardamonem łyżka mąki kukurydzianej Owoce: truskawki, jagody, maliny, porzeczki, kiwi Dekoracja: cukier puder mięta Jajko rozbełtać, wymieszać z mascarpone, mąką kukurydzianą i cukrem. Ciasto filo rozwinąć i pokroić na kwadraty o boku 11cm. Formę na muffinki (taką
Smakołyki Asiletnie popołudnie. Spód: 130 g kakaowych herbatników 50 g masła Sernik: 500 g mascarpone 3 łyżki cukru pudru 2 łyżki budyniu waniliowego 2 jajka Owoce: brzoskwinia kiwi truskawki borówki maliny Dekoracja: mięta cukier puder Spód: herbatniki drobno pokruszyć i wymieszać z rozpuszczonym masłem. Dno tortownicy (śr. 18 cm) wyłożyć papierem do pieczenia, zapiąć obręcz. Spód wylepić herbatnikami, uklepać i schłodzić
Smakołyki Asiwyciskamy z worka rancik, który sprawi, że owoce lub sok z nich nie będzie wydostawał się na zewnątrz ciasta. do środka nakładamy ulubione owoce. U mnie pierwsza warstwa to maliny, druga – truskawki, a ostatnia to borówki. Powtarzamy układanie tortu z resztą spodów. Truskawki warto pokroić sobie na mniejsze kawałki/plasterki. Gotowy tort pokrywamy w całości kremem i wyrównujemy brzegi
Ciastkozercydzięki owocom - orzeźwiający, w sam raz jako lekki deser na upalne dni. Można użyć mieszanki owoców sezonowych, ewentualnie mrożonych. Składniki na blaszkę o wym. ok 22x28cm: 300 g malin i porzeczek (lub innych sezonowych) 5 jajek 1,5 łyżki kakao 5 płaskich łyżek mąki pełnoziarnistej orkiszowej (wg. uznania można pomieszać pół na pół z mąką jasną orkiszową
Ze smakiem i z pasjąCAMEMBERT można zapiekać z wieloma różnymi dodatkami – wytrawnymi, słodkimi,... Artykuł PIECZONY CAMEMBERT Z MIODEM I MALINAMI pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINE