spróbujcie. Kupcie ulubione owoce, a potem dosłownie w parę minut zagniećcie kruszonkę. Siup do piekarnika i po chwili deser gotowy. Crumble migdałowe składniki: 400 g borówek 1 opakowanie malin 2 nektarynki/brzoskwinie 70 g masła 70 g brązowego cukru 80 g mąki migdałowej 30 g płatków migdałowych wykonanie: Nektarynki umyć, przekroić na pół i wyciągnąć pestkę. Następnie przekroić połówki
Przysmaki Karolkidodatku z podanych proporcji ciasta starcza idealnie na jedną blaszkę. W zależności od wielkości ptysiów wychodzi około 10 – 12 sztuk. Całość podawana z bitą śmietaną i oczywiście malinami :) Składniki: 1 szklanka mąki 50 g masła 3/4 szklanki wody 3 jajka szczypta soli cytryna 5oo ml śmietany kremówki 2 saszetki ŚmietanFixu (lub innego utrwalacza do śmietany) 2 łyżki cukru pudru
CiastkozercyPlacki cukiniowe z karmelizowaną gruszką; rozgniecionymi malinami Kilka prostych składników, a stworzyło coś przepysznego Taras świeżo po nocnym deszczu (już myślałam, że cały dzień będzie padać :O ) ale na szczęście przestało ^^ Dwa trojany i milion innych wirusów na świeżo zainstalowanym systemie.. tak to tylko mój komputer potrafi
More food, love and dreamsCukiniowe gofry kokosowe*; z jogurtem kokosowym (z mleczkiem kokoswoym) i malinami *z mąką kokosową i mleczkiem kokosowym I jak to bywa z wyrobami z mąki kokosowej, otwierając gofrownicę modliłam się bym dała radę to zrobić, dało i jak pysznie wyszło ^^ No tak mój komputer nie byłby sobą gdyby nie zbuntował się co jakiś czas, czarny
More food, love and dreamspolecam… Składniki na 5-6 porcji: około 150-200g biszkoptów 250g serka mascarpone 250g śmietanki kremówki 30% lub 36% 300g świeżych owoców jagodowych (użyłam truskawek, borówki, malin) około 150ml słodkiego białego wina lub ulubionego likieru (użyłam Limoncello; w wersji bezalkoholowej, można użyć soku pomarańczowego, brzoskwiniowego lub innego słodkiego owocowego) Dodatkowo: owoce do ozdoby 1. Owoce rozgnieść
Mała Cukierenkaczekoladą. Lekki, kremowy, soczysty dzięki owocom, rozpływa się w ustach. Jest odrobinę cytrynowy i ładnie pachnie wanilią. Do jego przygotowania możemy użyć dowolnych owoców jagodowych, fantastycznie będzie smakował z malinami. Tort wspaniale nadaje się na przyjęcie weselne na świeżym powietrzu. Pięknie przystrojony świeżymi owocami i delikatnym, roślinnym wzorkiem z bitej śmietany, zachwyci nie jedną osobę. Stanowi świetną alternatywę dla dosyć
Mała Cukierenkajagodami na tortownicę o średnicy 28 cm MUS CZEKOLADOWY: 250 ml śmietany 30% 170 g czekolady (ja użyłam 100 g czekolady gorzkiej i 70 g czekolady mlecznej) jagody i maliny do dekoracji Śmietankę podgrzewamy niemal do wrzenia, zdejmujemy z ognia, dodajemy połamaną w kostki czekoladę i mieszamy, aż się rozpuści. Następnie mieszamy dość energicznie, aż powstanie gładka
Rozpustne gotowaniePolecam!!! Składniki na Sangrię: 750 ml czerwonego wina (ja zazwyczaj używam półwytrawnego) 100 ml białego rumu (można zastąpić innym wysokoprocentowym alkoholem) 1 jabłko 2-3 brzoskwinie (nektarynki) kilka truskawek, malin 2 garści czerwonych porzeczek 2 garści czarnych porzeczek 2 garści jagód 1 cytryna 3 łyżki cukru 3 goździki 300 ml gazowanej wody (opcjonalnie) kostki lodu listki melisy lub mięty
Rozpustne gotowaniekosteczkę masła 1 żółtko BUDYŃ: 500 ml mleka 30 g mąki ziemniaczanej 30 g mąki pszennej 110 g cukru 3 żółtka 1 laska wanilii PRZYBRANIE: czarne i czerwone porzeczki maliny dżem wiśniowy (opcjonalnie-ja akurat smażyłam, wiec dodałam taki świeżutki, przestudzony, jeszcze trochę płynny, wspaniale się komponował ze słodkim budyniem) cukier puder Przygotowujemy ciasto. W misce łączymy
Rozpustne gotowaniejabłka i przesmażone, jak na szarlotkę) KREM: 90 g masła 170 g cukru pudru 250 g serka mascarpone DODATKOWO: 100 g landrynek (najlepsze będą lodowe lub przeźroczyste) syrop z malin lub czerwony, krwisty lukier ;) Piekarnik nagrzewamy do 170 stopni C. Mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao przesiewamy do miski. W innej misce ubijamy jajka
Rozpustne gotowanieSkładniki : 100 g twarożku 1/2 banana kropelka aromatu waniliowego pół szklanki jagód Wszystkie składniki miksujemy na gładką masę. Gotujemy na małym ogniu ok. 10-15 minut. Podajemy z porcją malin i jagód Smacznego
Chocolate Muffin BlogKokosowy ryż na mleku, z malinami *długo gotowany z mleczkiem kokosowym Wolne poranki docenia się 5 razy bardziej i zwykły ryż sprawa, że człowiek jest w niebie ^^ Ask Facebook
More food, love and dreamsSkładniki zmiksować. Wylać na rozgrzaną patelnię połowę ciasta i zmniejszyć ogień. Smażyć, aż wierzch będzie suchy. Przewrócić na drugą stronę i smażyć kilka minut. Podawać z jogurtem naturalnym, malinami i jagodami. Smacznego
Chocolate Muffin BlogMarchewkowa kasza kukurydziana (z puree) z malinami i syropem klonowym Tak bardzo zapomniana, nawet nie wiem czemu. bo gdzieś mi słońce zaginęło
More food, love and dreamspszennej, 3/4 szklanki orzechów włoskich, szklanka płatków owsianych, 1/3 szklanki wiórków kokosowych, 1/2 szklanki cukru, 2 czubate łyżki ziaren słonecznika, 150g masła, 1 kg dowolnych owoców (u mnie truskawki, maliny i jagody), lody Big Milk Yogurt Strawberry. Wykonanie Orzechy posiekać. Mąkę przesiać, dodać posiekane orzechy, słonecznik, wiórki kokosowe i płatki owsiane, wymieszać. Dodać cukier i posiekane masło. Palcami wyrobić kruszonkę
Z miłości do słodkości