wysmarowaną wcześniej olejem kokosowym. Piec 5-6 minut w zależności od mocy urządzenia. Dodatkowo: 60 g twarożku półtłustego 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżeczka kakao 1 łyżeczka miodu maliny truskawki Gofry podawać na ciepło z dodatkami. Wartości odżywcze: 467 kcal bez owoców B: 30 g T: 13 g W: 64 g Smacznego
Chocolate Muffin Bloglejny weekend przed nami , a wraz z nim pyszne letnie ciasto: kruche z malinami i borówką amerykańską. Polecam serdecznie ! Czytaj więcej
Ana Mari's worldlejny weekend przed nami , a wraz z nim pyszne letnie ciasto: kruche z malinami i borówką amerykańską. Polecam serdecznie ! Czytaj więcej
Ana Mari's worldDzisiaj kolejna bezglutenowa propozycja na ciasto z letnimi owocami. To bezglutenowy biszkopt z czarnymi malinami z naszego ogródka. Miejmy nadzieję, że w przyszłym
Kuchenne Wariacjedzieciństwa. I tak jak moja Babcia mi i mojej Siostrze, tak moja Mama mojej Córce pomysłami na świeżą drożdżówkę sponsoruje na ustach wiele uśmiechu. Spróbujcie :) Składniki: 300g jagód 200g malin 100g poziomek (opcjonalnie) Kruszonka: 100g mąki pszennej 50g cukru 16g cukru waniliowego 60g roztopionego przestudzonego masła Ciasto: 30g świeżych drożdży 90 g roztopionego masła lub margaryny ( przestudzone
ChilliJemywygląda na zdjęciach na super wyrośnięte, ale z tej w sumie niewielkiej porcji ciasta piekłam dwie blaszki. Ciasto drożdżowe możecie wykonać z dowolnymi owocami. Ja użyłam mieszanki jeżyn, malin, borówek i jagód, bo akurat takie owoce miałam pod ręką. To od Was zależy, ile owoców dodacie. Im więcej, tym smak ciasta jest lepszy. Uwalniający się z owoców sok, nie wpływa
Mieszam w Garnkubiałego wina (słodkie lub półsłodkie będzie najlepszym wyborem) 1-3 łyżek cukru 4 łyżeczki żelatyny 2 nektaryny 300 g borówek amerykańskich 300 g białych winogron 300 g malin 200 g jeżyn 100 g czerwonych porzeczek * PRZYGOTOWANIE Do rondelka wlej wino, wsyp cukier, zagotuj i zestaw z ognia. Żelatynę wsyp do garnuszka, wlej 4 łyżki zimnej wody i wymieszaj, odstaw
Food SquareDelikatny jak chmurka, przełożony bitą śmietaną, z pysznymi owocami sezonowymi: torcik bezowy poleca się na podwieczorek :) Ja udekorowałam mój torcik malinami i jagodami. Składniki: 3 duże białka 180 g cukru 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka soku z cytryny +400 g śmietany kremówki, sezonowe owoce do dekoracji Białka – najlepiej w temperaturze pokojowej – ubijamy w mikserze, dobrze spisuje się tu stojący
Ciastkozercymalin, przygotowany tradycyjnym sposobem poprzez zasypanie owoców cukrem ma wyjątkowy smak, aromat i kolor. Czytaj więcej
Przepisy Kulinarnełyżka cukru waniliowego 200 ml jogurtu naturalnego 60 ml oleju 300 g mąki pszennej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Dodatkowo: 200 g drobnych owoców (jagód, porzeczek, wiśni, malin itp.) odrobina oleju do wysmarowania patelni cukier puder do oprószenia Przygotowanie: Ciasto: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej! Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym
Nastoletnie Wypiekaniepracą jest zachowana. Generalnie dla WSZYSTKICH! Taki oto koktajl z kefiru i czerwonych owoców :) Koktajl z czerwonych owoców (na 2 szklaneczki) www.kuchniasmakow.blogspot.com 300 ml kefiru 10 malin 10 wiśni 10 czereśni Zmiksować! Foto, przepis, wykonanie, inspiracja: Agnieszka
Kuchnia smakówsztuk: 150 g miękkiego masła 250 g drobnego cukru 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 3 jajka 200 g przesianej mąki tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia ¾ szklanki mleka maliny do dekoracji Lukier: 200 g cukru pudru 3 łyżeczki ciepłej wody 1 łyżeczka cukru waniliowego barwnik spożywczy w kolorze malinowym
Kuchnia u Krysiporcje) 160 g dobrego musli 4 łyżeczki miodu 200 g śmietany kremówki (lub w wersji light greckiego jogurtu) 125 g serka mascarpone 1/3 tabliczki czekolady deserowej 2 garście malin 2 garście borówek (u mnie amerykańskich) (lub ulubionych/dostępnych owoców) PRZYGOTOWANIE Płatki mieszamy z miodem i układamy na dnie pucharków/szklanek. Czekoladę ścieramy na tarce o grubych oczkach. Schłodzoną kremówkę
Moje Kuchenne Rewelacjesię wymieszać kilka składników i tak powstała najlepsza czekoladowa rozkosz - gotowa w 2 minuty! Czytajcie, próbujcie! Składniki: 2 łyżki mąki kokosowej 1 łyżeczka kakao 1/2 rozgniecionego banana 3 łyżki malin 1 łyżeczka rozpuszczonego oleju kokosowego Składniki wymieszać łyżką. Wypełnić foremkę ceramiczną (kokilka) masą i piec w mikrofali 2 minuty. Podawać na gorąco. Smacznego
Chocolate Muffin Blogrodzaju jak i ilości dodanych owoców czy ich słodkości. Na blogu opisuję jedynie ogólną metodykę postępowania, która zaprowadzi Was do pysznej nalewki Najczęściej do nalewki używa się: truskawek, malin, agrestu, mirabelek, porzeczki czerwonej, czarnej, brzoskwiń, jagód, moreli, wiśni czereśni, winogron czy śliwek. Większe owoce zawsze kroimy w cząstki a te pestkowe – drylujemy. Nie ma ścisłego przepisu na ratafię
Mieszam w Garnku