Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 500 g serka mascarpone 200 g śmietanki 36% kilka kropel aromatu waniliowego 4 łyżki cukru pudru + cukier do posypania ciasta mieszane owoce: maliny, borówki, jagody, brzoskwinie, truskawki itp. Sposób wykonania: Piekarnik nagrzewamy do 200°C. Dobrze schłodzone ciasto francuskie wykładamy na blachę piekarnika wyłożoną papierem do pieczenia. Brzegi ciasta nakładamy na siebie tworząc 1 cm obramowanie. Ciasto wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy ok. 15... czytaj dalej...
Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.
Czytaj dalej...Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...