CIASTO DROŻDŻOWE Z MALINAMI I BIAŁĄ CZEKOLADĄ

CIASTO DROŻDŻOWE Z MALINAMI I BIAŁĄ CZEKOLADĄ

CIASTO DROŻDŻOWE Z MALINAMI I BIAŁĄ CZEKOLADĄ

Tym ciastem zostałam zainspirowana przez Justynę z www.bistromama.pl . Odkąd poczułam jego smak, nie mogłam przestać o nim myśleć Z różnych przyczyn odkładałam jego upieczenie na później, ale oto jest, a raczej było :) W zasadzie to nie zdążyło nawet wystygnąć. SKŁADNIKI: 25 g świeżych drożdży 125 ml ciepłego mleka 50 g cukru pudru 350 g mąki + 1 łyżka 2 jajka 1 żółtko 50 g miękkiego masła szczypta soli 100 g białej czekolady 3 łyżki migdałów w płatkach 100 g malin (mogą być mrożone) A jak to zrobić: Rozczyn. M... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia w opałach

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.