Ciasto włoskie

Ciasto włoskie

Ciasto włoskie

Właściwie to nie wiem dlaczego to ciasto nazywa się "włoskie" . Ale pod taką nazwą mam je zapisane od lat w swoim bardzo już zużytym i poplamionym kajeciku z przepisami. Pełne Bakalii , najróżniejszych smaków, Miękkie  jabłka , chrupiące orzechy , ciągnące się suszone owoce  - wszystko tu jest. Składniki :5-6 sporych kwaśnych  jabłekszklanka cukru3 jajka2 szklanki mąkiłyżeczka proszku do pieczeniałyżeczka sody oczyszczonejszklanka bakalii (rodzynki , orzechy, migd... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Malinowa Kawiarenka

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Agneste, 25 stycznia 2013 00:34:25

pycha!!!!!!!!!!!! uwielbiam bakalie i w takim połączeniu niebo w gębie ;)