Jedno z najlepszych ciast, jakie miałam okazję przygotować. Spód jest idealnie kruchy i intensywnie kakaowy, wspaniale komponuje się z cytrynowo- śmietankowym kremem. Całość doskonale zwieńczają kwaśne owoce leśne i słodkie beziki. Tego po prostu trzeba spróbować! SKŁADNIKI: kruchy spód 100 g masła 1/3 szklanka brązowego cukur 2/3 szklanki mąki 2 czubate łyżki kakao szczypta soli 1 jajko krem 250 ml śmietanki kremówki 250 g serka mascarpone sok z 1 cytryny cukier puder do smaku ( 2-3 łyżki) dodatkowo maliny ... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...