Bardzo pyszne ciasto. Trochę pracochłonne ale warto. Polecam Spód – Składniki wymieszać i uformować kulkę. Godzinę chłodzić w lodówce. Następnie rozłożyć na dnie formy wyłożonej pergaminem. Piec 15 minut w temperaturze 180C. ( blaszka 24×24) Masa serowa – masło ucierać na gładką masę, dodać cukier i wymieszać. Następnie dodawać po 1 żółtku i wymieszać na gładką masę. Teraz kolej na twaróg i budyń. Wymieszać na gładką masę. Białka ubić i dodać do masy serowej. Delikatnie wymieszać. Masę wylać... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...Trudno znaleźć idealny przepis na sernik i jak już wydaje nam się, że znaleźliśmy, bo upieczeniu ciasto opada.
Czytaj dalej...Uwielbiam fotografowanie, gotować i piec a teraz jeszcze troszeczkę biegać 😉 Mam bloga kulinarnego na którego serdecznie zapraszam www.kuchniapokolen.pl