Tarta z malinami i białą czekoladą
Tarta z malinami i białą czekoladą
Spód: -300g mąki pszennej -150g zimnego masła -2 jajka -1,5 opakowania cukru wanilinowy -2 łyżki mleka Do miski przesiać mąkę pszenną, dodać pokrojone w kostkę masło, cukier wanilinowy, jajka oraz 2 łyżki zimnego mleka. Ciasto energicznie zagnieść do uzyskania jednolitej konsystencji. Przygotować formę do tarty o średnicy 30 cm, posmarować masłem i wykleić dokładnie ciastem. Wstawić do lodówki na ok. 30 min. Na ciasto wyłożyć papier do pieczenia i wsypać surowy ryż/groch/fasolę (obciążnik, aby ciasto się nie... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Receptura smaku
Autor
Katarzyna Rysz
Kasia. Farmaceutka, miłośniczka zdrowych słodkości i smacznego gotowania.
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ciasto, ryż, tarta, biała czekolada, czekolada, maliny, ciasto z malinami, ciasta z masa, ciasta czekoladowe, ciasto czekoladowe, tarta czekoladowa
Inne przepisy z Receptura smaku
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję