Ciasto drożdżowe ze śliwką i malinami

Ciasto drożdżowe ze śliwką i malinami

Ciasto drożdżowe ze śliwką i malinami

Przepis na : śniadanie

Ciasto drożdżowe: 500 g mąki pszennej 30 g świeżych drożdży 100 g cukru 250 ml mleka 70 g miękkiego masła szczypta soli 1 jajko Kruszonka: 150 g mąki pszennej 60 g cukru 90 g masła Dodatkowo: 1,5 kg śliwek 0,25 kg malin 4 łyżki cukru Drożdże rozcieramy z łyżką cukru, odrobiną mąki i paroma łyżkami ciepłej wody. Zostawiamy do spienienia na 15 min. Mąkę przesiewamy z solą i formujemy kopczyk, robimy wgłębienie i łączymy wszystkie składniki, dodając wyrośnięty zaczyn. Wyrabiamy ok 5-10 min do uzyskania... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Atlas Smaków

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Autor

Atlas SmakówAtlas Smaków

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, śliwka, tarta, maliny, ciasta drozdzowe, ciasto drożdżowe, bułki, drożdżowe, śniadania, śniadanie, ciasto ze śliwką, ciasto z malinami, ciasto z bezami, ciasta bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, bez pieczenia, bułka pszenna

Inne przepisy z Atlas Smaków

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.