Malinowy król Kruche, miodowe ciasto, przełożone aksamitnym kremem budyniowym i zwieńczone delikatną i przepyszną masą jogurtowo-malinową. Prawdziwa rozkosz dla podniebienia. Polecam! Przepis pochodzi ze strony „Prześlij przepis” Składniki: *na foremkę o wymiarach 32x20cm Kruche ciasto: 350g mąki 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 jajko 150g masła 3 łyżki miodu pół szklanki cukru szczypta soli Krem budyniowy: 2 budynie śmietankowe lub waniliowe 750 ml mleka 1 łyżka mąki pszennej... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...