Pomysł na bardzo sycące śniadanie - czekoladowa komosanka ryżowa z orzechami, żurawiną, czarnym kakao i odrobiną gorzkiej czekolady. Podana ze świeżymi owocami. Pomysł na nieco inną wersję owsianki - bezglutenową i bez grama cukru. Komosankę możecie przygotować dzień wcześniej. Najlepiej smakuje podana na ciepło. Podczas jej podgrzewania, warto dolać do niej odrobinę wody lub mleka i całość przemieszać, aby uzyskać kremową konsystencję. Składniki na 2 porcję: 0,5 szklanki surowej komosy ryżowej (quino... czytaj dalej...
Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?
Czytaj dalej...Problemy z pamięcią i koncentracją mogą wynikać w szczególności z tego co spożywamy. Podczas wzmożonego wysiłku naszego mózgu, potrzebuje on dużej ilości glukozy, gdyż podczas nauki pracuje on na podwyższonych obrotach.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Dwudziestopięciolatka, która uwielbia zapach drożdżowego ciasta i ... kawy! Próbuje zdrowo się odżywiać i prowadzić aktywny tryb życia :)