Przepis na : deser
Tiramisu z czereśniami W łosi, mimo że gotują prosto i od serca, to są bardzo wyczuleni na punkcie autentyczności swojej kuchni. Bardzo nie lubią kiedy ktoś zmienia ich oryginalne przepisy, udoskonala je czy zanadto kombinuje. Są przekonani, że wersja dania, którą nam serwują, jest najlepsza z możliwych, więc po co to zmieniać? I w większości przypadków mają rację. Sama, w przypadku akurat tej kuchni, bardzo często poskramiam swoje tworcze zapędy i po prostu idę ślepo za przepisem. W przypadku tego dania t... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Kuchnia to zdecydowanie moje ulubione miejsce.
Na moim blogu znajdziesz moje autorskie potrawy, klasykę w nieco innym wydaniu, a także dania, które jadłam lub podejrzałam i które mnie zachwyciły.
Zapraszam Cię w podróż po moich ulubionych smakach- czasami bardzo lokalnych, a czasami całkiem odległych. Moja kuchnia nie ma nazwy, ani miejsca na mapie. To moje codzienne poszukiwania, inspiracje, odkrywanie nieznanego.
To moja pasja. To moje emocje. To ja.
Zapraszam Cię do mojego stołu.