
Lubie kawę ... lubię jej smak we wszelkich deserach , jogurtach , serkach itp . Musiałam więc wypróbować jak smakuje w takim tradycyjnym wypieku jak babka . No i smakuje ... konkretnie . To nie jest jakiś delikatny posmak , ale mocno aromatyczne ciasto kawowe. Babka dość ciężka , zbita i wilgotna . A do tego okraszona dodatkowo kawowym lukrem , który słodyczą przełamuje lekko wytrawny smak ciasta. Inspiracja z Tego Bloga Składniki : 5 jajek 1,5 szklanki cukru 250 g (kostka) masł... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...